to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 17.12.2013

Κοινωνία

Κρήτη: Αθώοι και οι τέσσερις αγωνιστές για την κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας

Αθώοι κρίθηκαν τελικά οι τέσσερις που κατηγορούνται για την κατάληψη και τον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο του 2012 οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Νέαπολης.


Πρόκειται για τους:

* Δαμιανό Χαλκιαδάκη, φαρμακοποιό, μέλος και πρώην γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου.

* Βασίλη Χατζηδάκη, ελεύθερο επαγγελματία, πρώην δημοτικό σύμβουλο Αγίου Νικολάου και πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

* Ματθαίο Φιλιππάκη, δημοτικό σύμβουλο Αγίου Νικολάου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δασολόγο στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, σε διαθεσιμότητα εδώ και ένα χρόνο για τη συμμετοχή σε διαδήλωση στο Βαθύ 

* Όλγα Δρακάκη, εργαζόμενη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, ενεργό πολίτη και μέλος των "Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου".

Η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας είχε γίνει στα πλαίσια διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου στη Βουλή και συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 πολίτες.

Την ίδια ώρα 21 εργαζόμενοι του Δήμου Σητείας διώκονται «για κατάληψη οδοστρώματος» στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβρη του 2011. (neakriti.gr)

Με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη επανέρχονται στα όσο έχουν ήδη σημειώσει περί ποινικοποίησης και στοχοποίησης αθώων πολιτών. 

Συγκεκριμένα δήλωσαν :

«Η κυβερνητική προσπάθεια να ποινικοποιήσει κάθε αγώνα και κάθε μορφή αντίστασης απέναντι στις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές της δεν πέρασε.

Η ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε τους πολίτες που στοχοποιήθηκαν και διώκονταν επειδή συμμετείχαν κι αυτοί, μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στο νομό Λασιθίου, στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, το Φεβρουάριο του 2012, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του ελληνικού λαού ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές.

Η συμπαράσταση κι η αλληλεγγύη του κόσμου δείχνουν πως ο λαός δεν τρομοκρατείται κι αγωνίζεται ενάντια στις αντιδημοκρατικές πολιτικές της ποινικοποίησης των αγώνων και του εκφοβισμού, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή του και περιστέλλουν τα δικαιώματά του.»

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης των μνημονιακών διώξεων στην Κρήτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)