to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 12.04.2019

Κοινωνία

Κρήτη: Αποστολάκης και Πολάκης ενημερώθηκαν για τις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας Πλατανιά και του Κερίτη

Νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επισκέφθηκαν τις περιοχές του Πλατανιά και του Αλικιανού όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, καθώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Μαρτίου και Απριλίου είχαν καταρρεύσει δύο γέφυρες, στην δυτική είσοδο του Πλατανιά και του ποταμού Κερίτη.


Στην είσοδο του Πλατανιά η κυκλοφορία διεξάγεται σήμερα με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας που θα απομακρυνθεί μόλις ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης του τμήματος της γέφυρας που είχε υποχωρήσει.

Ο κ. Αποστολάκης που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών εκτίμησε ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στη γέφυρα του Πλατανιά υπολογίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί τελείως το πρόβλημα και θα αφαιρεθεί η στρατιωτική γέφυρα Μπέιλι. Το έργο μπορεί σε 20-25 ημέρες να έχει τελειώσει».

Αμέσως μετά, ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Πολλάκης βρέθηκαν στο χωριό Αλικιανός όπου επίσης ενημερώθηκαν για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας Μπέιλι.

«Γίνεται μια προετοιμασία, λίγο πιο πάνω από την παλιά γέφυρα του Κερίτη, για να γίνει μία αποκατάσταση με γέφυρα Μπέιλι απ’ όπου θα μπορούν να περνάνε οχήματα έως 30 τόνους. Εκτιμούμε ότι σε ένα δίμηνο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε συνέχεια κοντά, παρακολουθούμε τις εργασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

«Με την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας και την προσπάθεια των τοπικών αρχών ο νομός σύντομα θα επουλώσει τις πληγές του. Με την πολύ μεγάλη χρηματοδότηση που έχει δοθεί μέχρι τώρα, δημιουργούνται οι υποδομές για μια μεγάλη επανεκκίνηση του νομού», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης.

"Όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις"

Κλιμάκιο μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων θα μεταβεί στη Σητεία, που επλήγη πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου «να γίνουν προμελέτες και να δοθεί μια κατεύθυνση για το πώς προτείνουμε εμείς να γίνουν οι αποκαταστάσεις στα σημεία που είναι σοβαρά και έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά την ενημέρωσή του από το δήμαρχο, Θεόδωρο Πατεράκη, για το εύρος των ζημιών, προκειμένου να εξετασθεί πιθανή συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποκατάστασή τους. 

«Αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα και από εκεί και μετά συνεργαζόμαστε με το δήμο, με την Περιφέρεια και σε όποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε», διαβεβαίωσε. 

«Αυτό που φάνηκε από αυτές τις καταστροφές, τις αντιδράσεις και τις δράσεις, είναι ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και όταν ανταποκρίνονται γρήγορα και συντονισμένα, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτό, αλλά είναι ένα μάθημα ότι, όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις», κατέληξε. Κ.Γ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
tags: Κρήτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)