to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 24.11.2014

Κοινωνία

Κρίσιμη η κατάσταση του Ηρ. Κωστάρη - Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης

O Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται στην 28η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα να του ξαναδοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε και που παρανόμως του έκοψαν - Οι γιατροί, οι συγγενείς και οι συνήγοροί του πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο κυλικείο του Ευαγγελισμού. Σιγήν ιχθύος τηρεί πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το Συμβούλιο των φυλακών


Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 24/11 οργανώθηκε συνέντευξη τύπου απο την οικογένεια, γιατρoύς και συνήγορους του Ηρακλή Κωστάρη έξω απο το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται. O Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται στην 28η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα να του ξαναδοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε και που παρανόμως του έκοψαν.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι δικηγόροι, Σπύρος Φυτράκης, Αλέκα Ζορμπαλά και Τασία Χριστοδουλοπούλου όπου τόνισαν οτι πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση της παράνομης αφαίρεσης των δικαιωμάτων του που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπει ούτως ο άλλως το νόμος. Η Αλέκα Ζορμπαλά  κατήγγειλε τις συνθήκες κρατησής τού πολιτικού κρατούμενου Ηρακλή Κωστάρη στο Νοσοκομείο όπου η εξέτασή του γίνεται με την παρουσία ένοπλων αστυνομικών με στόχο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, εκβιασμού και εκφοβισμού με αποδέκτες όλους τους κρατούμενους/ες αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης.

Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου μέλος της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ που τον επισκέφτηκε, δήλωσε πως εξαιτίας της υπερβολικής απώλειας βάρους και των προηγούμενων απεργιών πείνας υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για την υγεία του. Κατήγγειλε επίσης την εισαγγελική εντολή που έφτασε στο Νοσοκομείο, η  οποία καθιστά υπεύθυνους για την κατάσταση της υγείας του τους γιατρούς. Τόνισε οτι έτσι επιχειρούν να μετακυλύσουν την  ευθύνη απο την κυβέρνηση στο υγειονομικό προσωπικό για να εκβιάσουν τους γιατρούς να παραβιάσουν δικαιώματα του κρατουμένου σχετικά με την απεργία πείνας.

(Είναι χαρακτηριστικό οτι στην πρώτη εισαγωγή του στο Αττικό έγινε απόπειρα σίτισής του).

Η σύζυγος του Ηρακλή Κωστάρη δήλωσε την αγωνία της και κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δοθούν αμέσως οι άδειες. Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού -που έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο για τον ίδιο λόγο- ανέφερε πως παραβιάζονται στοιχειώδη δικαιώματα και πως το δικαίωμα  αντίστασης απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι δεδομένο.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και έκαναν δηλώσεις υποστήριξης στο αίτημα των απεργών πείνας η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου και τα μέλη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρζέφσκι.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης: εκπρόσωπος των φίλων και συγγενών των κρατουμένων, ο Άχιμ Ρόλχοϊζερ απο το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η Κατερίνα Μάτσα απο το ΕΕΚ.

Ο Μάκης Σέρβος απο την Πρωτοβουλία Αντίστασης και αλληλεγγύης δήλωσε πως ο αγώνας συνεχίζεται για τους δυο απεργούς πείνας Η. Κωστάρη και Ν. Ρωμανό αλλά και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Στη συνέντευξη μοιράστηκε το κείμενο υποστήριξης των δυο απεργών πείνας απο 210 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)