to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 03.11.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κρίσιμες μέρες για την Αττική – Πολύ κοντά το lockdown

Η καθολική καραντίνα κρίνεται τις επόμενες μέρες ανάλογα με τα κρούσματα και τον αριθμό των ΜΕΘ. Ασφυξία στα νοσοκομεία - Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, από τις συνολικά 127 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 είναι κενές οι 32.


Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και ειδικά οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν θέσει το ολικό lockdown επί τάπητος.

Αν και οι επιστήμονες περιμένουν να δουν τα τυχόν θετικά αποτελέσματα από τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη, ο παράγοντας ΕΣΥ είναι που θα κρίνει το οριστικό λουκέτο.

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτρας, δεν απέκλεισε ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Ασφυξία στα νοσοκομεία

Η ασφυξία στις ΜΕΘ προβληματίζει ιδιαίτερα και ήταν ο βασικός παράγοντας που οδήγησε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Οι επιπτώσεις, όμως, αναμένεται να είναι αλυσιδωτές αφού η πίεση στο ΕΣΥ θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Ήδη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι περνάμε στο στάδιο της διακομιδής ασθενών από τη Θεσσαλονίκη σε άλλους νομούς.

Να σημειωθεί ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Δυτική Μακεδονία είναι στο 100% ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων στο 90%.

Εάν η Αττική αρχίσει να δέχεται και ασθενείς από άλλους νομούς τότε το σύστημα θα υποστεί σοβαρό κραδασμό με τα οριζόντια μέτρα καραντίνας να είναι η μοναδική λύση.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, από τις συνολικά 127 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 είναι κενές οι 32.

Συγκεκριμένα:

Θριάσιο: 6 νοσηλευόμενοι, 2 κενά κρεβάτια

Αττικόν: 12 νοσηλευόμενοι, 5 κενά κρεβάτια

Ασκληπιείο: 8 νοσηλευόμενοι, 4 κενά κρεβάτια

Ελπίς: 3 νοσηλευόμενοι 3 κενά κρεβάτια

Γ. Γεννηματάς: 8 νοσηλευόμενοι,  3 κενά κρεβάτια

Ευαγγελισμός: 25 νοσηλευόμενοι 3 κενά κρεβάτια

Σωτηρία: 30 νοσηλευόμενοι, 11 κενά κρεβάτια

ΝΙΜΤΣ: 3 νοσηλευόμενοι, 1 κενό κρεβάτι

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, επεσήμανε ότι χρειάζονταια και άλλες ΜΕΘ γιατί υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Παράλληλα επεσήμανε ότι χρειάζονται προσλήψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)