to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 05.03.2018

Πολιτική

Κρίμα που δεν υπάρχει Όσκαρ Καλύτερης Προπαγάνδας!

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, οι ιταλικές εκλογές, η απίστευτη καταδίωξη στην Εθνική οδό, η αυλαία της Προκαταρκτικής για το σκάνδαλο Novartis, ο νέος συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού Φρ. Κουτεντάκης, τα βραβεία Όσκαρ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Η ΝΔ τι ακριβώς υπερασπίζεται;»

Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν στηρίζουν και ενισχύουν τον θεσμό των καταγγελτών και των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος – Η ΝΔ αρνείται να υπερψηφίσει την προστασία των μαρτύρων στo EK. (αναλυτικά)


 

Οι δράσεις για την ένταξη των Ρομά «σε αντιδιαστολή με τις ρατσιστικές αντιλήψεις Δαβάκη»

«Ρατσιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, καταπολεμώνται και ακυρώνονται στην πράξη με πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διέρρευσε. (αναλυτικά)


 

«Κλειστές» οι συνεδριάσεις της προκαταρκτικής για το σκάνδαλο Novartis - Ο Θ. Δρίτσας εγελέγη πρόεδρος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξελέγη πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis - Υπέρ της τήρησης της αρχής της μυστικότητας των συνεδριάσεων τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της. (αναλυτικά)


 

«Στα όρια του "οικονομικού θαύματος" η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια»

«Πολύ καλή είδηση» στα όρια του «οικονομικού θαύματος» χαρακτηρίζει το τέλος του ελληνικού προγράμματος ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. (αναλυτικά)


 

Νέος συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού ο Φρ. Κουτεντάκης

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ενέκρινε την πρόταση του Ν. Βούτση με 7 υπέρ, 2 κατά και 3 παρών - Κατάπληκτος ο πρόεδρος της Βουλής από την ανακοίνωση της Ν.Δ.: «Απειλούν ποιον; Τις δεσμεύσεις της χώρας;». (αναλυτικά)


 

Η γραμματέας τους «έκαψε» και στο σκάνδαλο του Μετρό

Μια γραμματέας που κράτησε ημερολόγια από τις επαφές του διευθυντή της φαίνεται να είναι το πρόσωπο “κλειδί” στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τις μίζες στην Αττικό Μετρό από τη γερμανική εταιρεί Deutsche Bahn International (DBI). (αναλυτικά)


 

Κατά 1,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ πέρυσι

Η εκτίμηση αυτή έχει υπολογιστεί από το άθροισμα των αντίστοιχων αποτελεσμάτων των τριμήνων του 2017 (μη εποχικά διορθωμένων) όπως έχουν προκύψει μετά την ενσωμάτωση ενημερωμένων στοιχείων. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα

Μείωση παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προ τον ιδιωτικό τομέα και διαμορφώθηκαν στα 2,443 δισ. ευρώ έναντι 2,537 δισ. ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης το ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων

Το ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι οι διαγωνισμοί ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία ενώ τονίζει ακόμη πως το επόμενο διάστημα θα γίνει αξιολόγηση των προσφορών από την Ελληνική Διαχωριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, στη βάση της οποίας θα προχωρήσει η ανάδειξη του επιλεγέντος αιτούντος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (αναλυτικά)


 

«Η χαλάρωση των capital controls και η βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού θετικές για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών»

Τι αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's. (αναλυτικά)


 

«Η Κομισιόν πιστεύει ότι θα χρειαστούν μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να διευθετηθεί και να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, μετέφερε στο Τρίτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην «τρόικα», Ντέκλαν Κοστέλο. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό»

Απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Κυρ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις φυλακές Κορυδαλλού. (αναλυτικά)


 

«Έχουμε μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας και αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων»

Στην εκτίμηση ότι με βάση τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018 τα ποσοστά την ανεργίας μπορούν να μειωθούν περισσότερο από πέρυσι προχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», τονίζοντας παράλληλα ότι τα γενικά ποσοστά της ανεργίας βρίσκονται σε πτωτική τροχιά εδώ και χρόνια. (αναλυτικά)


 

Tesla: Τα μυστικά ραντεβού για το χρυσό deal

Υπό άκρα μυστικότητα άρχισαν το 2016 οι διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό κολοσσό, τον οποίο διεκδικούσαν 10 χώρες. Η μεθοδική και αθόρυβη οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης "Tesla Greece", όπως την καταγράφει ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής». (αναλυτικά)


 

«Αριστεία» και στην Κοζάνη: Εκτός ΝΔ τίθεται ο Θωμάς Παναγούσιας

Λόγω της εμπλοκής του σε επεισόδια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Κοζάνη. (αναλυτικά)


 

Σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του κόμβου Ρίου στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών

Ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», οι εργασίες κατασκευής του κόμβου Ρίου, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του. (αναλυτικά)


 

«Εργαλείο ανάπτυξης για τα λιμάνια το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

Η πολιτική της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που είναι ανοιχτά σε κάθε διαβούλευση για την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. (αναλυτικά)


 

Σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο πρύτανης του ΔΠΘ Καραμπίνης

Σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης με νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. (αναλυτικά)


 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας σε αριθμό φοιτητών

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση της συγχώνευσης των δύο ΤΕΙ, Αθήνας και Πειραιά, ώστε το νέο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής να μπει στα φετινά μηχανογραφικά και να ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)