to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κραυγή αγωνίας από τα Ειδικά Σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης

Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τρία Ειδικά Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς η πολιτεία δεν έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τους λειτουργία.


Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή, στα σχολεία δεν υπάρχουν ούτε  νοσηλευτές για να τους χορηγήσουν τη φαρμακευτική αγωγή που πολλά από τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τριών Ειδικών Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου απευθύνουν επιστολή στον υπουργό Παιδείας, αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους εκπροσώπους των αναπήρων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης.

Όπως τονίζουν, «οι μέχρι σήμερα σημαντικές ελλείψεις, δεν μας επιτρέπουν να στέλνουμε όλα τα παιδιά μας στα σχολεία αυτά, αφού δεν υπάρχουν καν νοσηλευτές για να φροντίσουν τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής τους και το σημαντικότερο να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις επιληπτικών κρίσεων αλλά και άλλων περιστατικών, όπως είναι οι πνιγμοί από κατάποση τροφών και οι τραυματισμοί από συχνές πτώσεις λόγω «αστάθειας», δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το βοηθητικό προσωπικό που θα φροντίσει την «εξυπηρέτηση»  και την ατομική τους υγιεινή και καθαριότητα και δεν υπάρχουν οι ειδικευμένοι θεραπευτές που θα συνδράμουν στην εκπαίδευσή τους».

«Το γεγονός – προσθέτουν- ότι πολλά από τα παιδιά μας δεν μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου τους έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

Κύριε υπουργέ, για μια ακόμη σχολική χρονιά, και μάλιστα εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη, μας δείχνετε ότι τα παιδιά μας είναι γι αυτή τη χώρα «παιδιά ενός κατώτερου θεού» και εμείς οι γονείς και οι οικογένειές τους γενικότερα πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς ως γονείς κρίνουμε αναγκαία την ασφάλεια και εκπαίδευση των παιδιών μας».

Για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία και να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, απαιτείται να καλυφθούν άμεσα οι παρακάτω κενές θέσεις:

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

1 Νοσηλευτή

1 Λογοθεραπευτή

1 Κοινωνικού Λειτουργού

1 Ψυχολόγου

2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

1 Νοσηλευτή

1 Βοηθητικού Προσωπικού

1 Εργοθεραπευτή

1 Λογοθεραπευτή

3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

1 Νοσηλευτή

1 Βοηθητικού Προσωπικού

1 Εργοθεραπευτή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)