to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 23.07.2013

Οικονομία

Κρατούμενος μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει ο Βίκτωρας Ρέστης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα για υπόθεση υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο κ. Ρέστης ζήτησε και πήρε για την Παρασκευή, προθεσμία για να απολογηθεί. Ωστόσο μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.


Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά και από σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,  υπόθεση που αφορά σε επισφαλή δάνεια μέσω τράπεζας συμφερόντων του εφοπλιστή, ενώ οι αρχές έχουν κατά πληροφορίες εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για άλλα τρία άτομα.

Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο  όμιλος εταιρειών του κ. Ρέστη εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψή του.

«Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ Ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, είχε -από τον Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας. Μέσω των ένδικων μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω, είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου, ο οποίο ς σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου».

Πηγή: matrix24.gr

Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)