to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 13.07.2020

Πολιτική

«Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο μαζί με τις πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα»

«Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία σχετικά με τους 28 μετακλητούς σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας - Χρ. Σπίρτζης: Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις - Κάθε βδομάδα και μια νέα διάταξη πρόσθετων μετακλητών


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Νίκος Χαρδαλιάς με τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νομοσχέδιο, προσλαμβάνει κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων 28 μετακλητούς υπαλλήλους, όχι για τις ανάγκες του Υπουργικού του γραφείου, αλλά για να τους εντάξει στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία!

H τροπολογία της τελευταίας στιγμής με την οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ:

• Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές

• Αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.

• Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.

• Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.

• Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Χρ. Σπίρτζης: Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις - Κάθε βδομάδα και μια νέα διάταξη πρόσθετων μετακλητών

«Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις φωνές και την αγωνία (;;;;;;;;;) που εξέφραζαν τα στελέχη της ΝΔ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αξιωματική αντιπολίτευση, για τους Μετακλητούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον μειωμένο αριθμό», αναφέρει ο Χρ. Σπίρτζης σε δήλωσή του.

Ούτε τα δημοσιεύματα καταγγελιών για το κομματικό κράτος, που δήθεν έστηνε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δημόσια διοίκηση.

Μετά το Νόμο του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης και τους εκατοντάδες ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ μετακλητούς που προβλέφθηκαν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πτοήθηκε.

Δ. Τζανακόπουλος: Ρουσφέτι Χαρδαλιά οι 28 μετακλητοί σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε παρέμβασή του στη Βουλή ότι: «η τροπολογία που καταθέτει ο κ. Χαρδαλιάς είναι σκανδαλώδης διότι ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας». Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς οφείλουν να αποσύρουν άμεσα αυτήν την τροπολογία, να ακολουθήσουν τους κανόνες που προβλέπονται για τις προσλήψεις δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού, δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Μ. Κάτσης: Απίστευτη (ν)τροπολογία στη Βουλή

Παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, το σύνταγμα, όλες τις κείμενες διατάξεις και στελεχώνουν Δημόσιες υπηρεσίες  (όχι τα υπουργικά γραφεία που είναι πολιτικές θέσεις) με προσωρινούς μετακλητούς, ρουσφέτια για να αλώσουν όλο το κράτος!

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος  στον κ. Χαρδαλιά έκανε λόγο για ντροπολογία, μνημείο αναξιοκρατίας και άλωσης του κράτους που προσβάλει το Κοινοβούλιο. Ενώ η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση μιλούσε για το κόστος των μετακλητών κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον του πενταπλασιάσει! Ο Μάριος Κάτσης κατηγόρησε τον κ. Χαρδαλιά για υποκρισία όταν επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής για να δικαιολογηθεί,  καθώς ούτε το πρόγραμμα για την δασοπροστασία παρέτεινε ούτε εποχικούς πυροσβέστες προσέλαβε ανά την επικράτεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)