to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 28.07.2020

πηγή: documentonews.gr

Κοινωνία

Κράτησαν επί πεντέμισι ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Αντίπαρου μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ με εντολή Μητσοτάκη

Το αυταρχικό του πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή που μας πέρασε στην Αντίπαρο όπου βρέθηκε για μια καλοκαιρινή ανάπαυλα όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος και τα φιλικά προς εκείνον ΜΜΕ.


Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Documentonews.gr το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με προσωπική εντολή του κ. Μητσοτάκη δύο φωτορεπόρτερ οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν επί ένα πεντάωρο στο αστυνομικό τμήμα του νησιού επειδή τόλμησαν να πλησιάσουν το μέρος όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αρχοντίδης Μιχάλης είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και κάτοχος φυσικά δημοσιογραφικής ταυτότητας της Ένωσης. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ στο νησί εδώ και χρόνια. Όπως λέει ο ίδιος στο Documento είχε πληροφορίες εδώ και μέρες ότι ο πρωθυπουργός θα έρχονταν στο νησί φιλοξενούμενος γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μαγαζιού στην παραλία Απάντημα, το οποίο αν και ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού άνοιξε μόνο για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Όταν ο ίδιος προσέγγισε τη συγκεκριμένη παραλία τον πλησίασαν άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και παρά το γεγονός ότι τους έδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα όχι μόνο του απαγόρευσαν να τραβήξει φωτογραφίες αλλά του είπαν ότι θα τον προσαγάγουν στο τμήμα.

Όπως ήταν φυσικό ο ίδιος αντέδρασε λέγοντάς τους ότι αν δεν θέλουν να τραβήξει φωτογραφίες δεν θα το κάνει αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω στιχομυθίας ήρθε και δεύτερος φωτορεπόρτερ στον οποία είπαν ακριβώς τα ίδια.

Όταν και οι δύο διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας τουλάχιστον ας ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης ο επικεφαλής της φρουράς του πρωθυπουργού συναίνεσε πηγαίνοντας προφανώς να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη. Επιστρέφοντας λίγα λεπτά μετά ενημέρωσε τους δύο φωτορεπόρτερ ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνει προσαγωγή.

Έτσι οι δύο άνδρες όχι μόνο οδηγήθηκαν στις 13:45 στο τμήμα Αντιπάρου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι πεντέμιση ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 19:15 μόλις απογειώθηκαν τα δύο ελικόπτερα (ένα στρατιωτικό σούπερ πούμα κι ένα πολιτικό) τα οποία μετέφεραν την πρωθυπουργική αποστολή και το συνοδευτικό Σινούκ που βρισκόταν στην Πάρο. Φυσικά όπως είπε στο Documento ο κ. Αρχοντίδης οι αστυνομικοί έψαξαν τόσο τις κάμερές τους όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)