to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 21.11.2018

Διεθνή

Κράτα το, είναι δικό σου: Βίντεο-απάντηση των ταχυδρόμων στην πρόθεση Τραμπ να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια ταχυδρομεία

Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όχι μόνο αντιτίθενται στα σχέδια του Τραμπ, αλλά έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των Αμερικανών πολιτών για το τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση μιας τόσο σημαντικής και νευραλγικής υπηρεσίας.


Είναι γνωστή η νεοφιλελεύθερη και υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων πολιτική του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό ακόμα, είναι ότι μέσα στην πρότασή του για την αναδιάρθρωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και η ιδιωτικοποίηση της Αμερικανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας USPS.

Με πρόσχημα ότι η USPS επιβαρύνει τους φορολογούμενους, ο Τραμπ επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει μια τεράστια Δημόσια Επιχείρηση, η οποία εξυπηρετεί εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας και με πολύ χαμηλό κόστος. Αντίθετα με την ρητορική Τραμπ η Ταχυδρομική υπηρεσία είναι αυτοσυντηρούμενη και δεν λαμβάνει κανένα δολάριο από φόρους για ταχυδρομικές πράξεις.

«Η πρόταση του Λευκού Οίκου βασίζεται μόνο στην παραπληροφόρηση και, εάν εφαρμοστεί, θα τερματίσει τις συνήθεις υπηρεσίες ταχυδρομείου και πακέτων με προσιτό κόστος σε 157 εκατομμύρια διευθύνσεις κάθε μέρα. Επιπλέον, το σχέδιο του Λευκού Οίκου είναι μια επίθεση σε πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και στις δημόσιες υπηρεσίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ταχυδρομικών Εργαζομένων (APWU).

Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όχι μόνο αντιτίθενται στα σχέδια του Τραμπ, αλλά εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των Αμερικανών πολιτών για το τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση μιας τόσο σημαντικής και νευραλγικής υπηρεσίας: Υψηλότερο κόστος, πιο αργή εξυπηρέτηση και λιγότεροι εργαζόμενοι με χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Ένα τρανταχτό πράδειγμα για το σημαίνει ιδιωτικοποίηση είναι ότι η USPS χρεώνει την αποστολή ενός γράμματος 0,47 δολάρια, όταν η ιδιωτική UPS χρεώνει 11 δολάρια!

Αυτά επισημαίνουν οι ταχυδρόμοι στο παρακάτω βιντεάκι:

Ενωμεταξύ, στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ο οποίος βρίσκει ακραία προβληματική την πρόθεση του αμερικανού προέδρου και καλεί όλους να αντισταθούν σε κάθε τέτοιο σχέδιο. 

Επιμέλεια: Κ.Κ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)