to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 05.08.2019

Διεθνή

Κρασνογιάρσκ: Εκρήξεις σε χώρο με αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού

Σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε χώρο που βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οκτώ άτομα και να απομακρυνθούν από τις παρακείμενες περιοχές 11.000 άνθρωποι.


Ο κυβερνήτης της περιοχής του Κρασνογιάρσκ Αλεξάντρ Ους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η πυρκαγιά στον χώρο που βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού, όπου σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οκτώ άτομα και να απομακρυνθούν από τις παρακείμενες περιοχές 11.000 άνθρωποι.

«Η ακτίνα της επικίνδυνης ζώνης δεν έχει προσδιορισθεί πλήρως. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι είδους πυρομαχικών θα εκραγούν. Ως εκ τούτου, ανάλογα με την επέκταση της φωτιάς, ενδέχεται να αλλάζει και η ζώνη που θα πληγεί| δήλωσε ο κυβερνήτης του Κρανσογιάρσκ.

Στο μεταξύ, πηγή του ρωσικού υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι υπάρχει στρατιωτικός που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια των εκρήξεων. «Δεν υπάρχει ούτε ένας νεκρός στρατιωτικός», δήλωσε η εν λόγω πηγή. Νωρίτερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών είχε μεταδώσει ότι υπάρχει ένας νεκρός.

Ειδικά ρομπότ

  
Με στόχο να εξαλειφθεί η πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στην περιοχή Ατσίνσκ της Σιβηρίας, στέλνονται με απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δύο ειδικά πολυλειτουργικά ρομπότ τύπου Uran-14 για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δύο ακόμη εξειδικευμένα ρομπότ θα αποστείλει το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών στον χώρο που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά, τα οποία θα μεταφερθούν με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή των αποθηκών πυρομαχικών παρακολουθείται συστηματικά από μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές (drones), επισημαίνοντας ότι είχε προγραμματισθεί οι αποθήκες πυρομαχικών να απομακρυνθούν έως το 2022.

tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)