to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 26.11.2021

Κοινωνία

Κοζάνη: Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ πριν την άφιξη Μητσοτάκη (βίντεο)

Με μαύρες σημαίες και στεφάνια η υποδοχή από κατοίκους στον Μητσοτάκη για το ξεπούλημα της ΔΕΗ


Mε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους πολίτες και τη ρίψη χημικών, προσπαθούν οι αστυνομικές δυνάμεις να αποκρύψουν την οργή των κατοίκων για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί είχαν στήσει μπλόκο 1,5 χλμ μακριά από το κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με παράγοντες της περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που με μαύρες σημαίες και στεφάνια στα χέρια περιμένουν να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έδωσε βορά στα ξένα συμφέροντα τη ΔΕΗ,  δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ που έχουν εντολή να κρατήσουν σε μεγάλη απόσταση των διαδηλωτές προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε χαλαρός και με σπορ εμφάνιση στο κτίριο της Περιφέρειας, χωρίς λόγω του αποκλεισμού και της επίθεσης των ΜΑΤ να δυσαρεστηθεί από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και εργαζομένων.

Μάλιστα δυο φορές κάλεσε τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που τον υποδέχθηκαν να βγάλουν τις γραβάτες τους...

(EUROKINISSI)

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας: Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία αδίστακτων

Καταγγέλλουμε τα ΜΑΤ της κυβέρνησης που προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών ουσιών ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη.
Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά στάθηκε δειλός και αντί να συναντηθεί με τους πολίτες, επέλεξε να τους ψεκάσει με χημικά. Απέφυγε να συναντήσει τους εργαζομένους της ΔΕΗ που πέταξε στον δρόμο. Απέφυγε να συναντήσει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου που παλεύουν μόνοι τους, ενάντια στον covid. Απέφυγε να συναντηθεί με το εργατικό κέντρο και τους παραγωγικούς φορείς που καταδίκασε με τα απανωτά lock down. Απέφυγε να συναντήσει φοιτητικούς συλλόγους και να εξηγήσει γιατί βάζει λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Απέφυγε να συναντήσει το σωματείο συνταξιούχων και να λογοδοτήσει, καθώς επέλεξε να κόψει την 13η σύνταξη. 

Οι ώρες της κυβέρνησης μετρούν αντίστροφα. Σήμερα κατάλαβε όλη η Δυτική Μακεδονία, ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλά, με μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία αδίστακτων που λυμαίνονται τα κρατικά ταμία, εξυπηρετούν συμφέροντα και διαλύουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Αρχηγός της ακροδεξιάς συμμορίας είναι ο Κ. Μητσοτάκης που είχε το θράσος να επισκεφτεί την πόλη μας. Ο λαός της Κοζάνης απάντησε σήμερα με την δυναμική του παρουσία στην ΖΕΠ, υψώνοντας μαύρες σημαίες και στεφάνια κηδείας, ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος.

Καλούμε την νέα γενιά και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, να ανατρέψει τις πολιτικές που διαλύουν την προοπτική και το μέλλον μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μία αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση που θα θέσει ξανά στο προσκήνιο τις ανάγκες της κοινωνίας και τα όνειρα της νέας γενιάς!

Πληροφορίες: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)