to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 19.05.2020

Πολιτική

Κουβέντα για την ταμπακιέρα της Νοβάρτις οι πηγές της ΝΔ

Έμπνευση πρέπει να είχε το στέλεχος της ΝΔ που αποφάσισε σχολιάσει την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου.


«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή.

Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;» διερωτώνται πηγές της συμπολίτευσης και προσθέτουν πυροβολώντας τα πόδια τους και τον Αντ. Σαμαρά: «Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του "συζητούσαν", μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις" ...».

Αυτό που δείχνουν να μη καταλαβαίνουν οι πηγές της ΝΔ είναι ότι ο Σάμπυ Μιωνής παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής την παρέμβαση του κ. Σαμαρά, το 2013, προκειμένου να λήξει η διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία και του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη. Μάλιστα, ο Σ. Μιωνής είχε επιβεβαιώσει ότι μετά την παρέμβαση Σαμαρά προέκυψε ο πρώτος άκαρπος συμβιβασμός μεταξύ του ιδίου και του Γ. Φιλιππάκη.

Το ζήτημα είχε σχολιάσει και ο Ν. Παππάς λέγοντας ότι η διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ.

«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά για τις αναφορές Μιωνή στην προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis.

«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», συνέχισε για να επισημάνει αμέσως μετά: «Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)