to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 26.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Κουβανέζικοι ρυθμοί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας

Αφιερωμένο στον θρύλο της κουβανέζικης μουσικής Ibrahim Ferrer, τραγουδιστή των Βuena Vista Social Club έως τις 6 Αυγούστου του 2005 που έφυγε από τη ζωή, είναι το 1ο Cuba Festival.



Λάτιν ρυθμοί, δωρεάν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικου χορού, dj sets, θα κατακλύσουν κεντρικά σημεία της Αθήνας την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 του μηνός, με αποκορύφωμα τη συναυλία του γιου τού Ferrer, Ibrahim Ferrer Jr., το Σάββατο, στο Προπονητικό Κέντρο Baseball (πρώην Αμερικανική Βάση - Δεξαμενή, Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό). Για ένα ολόκληρο τριήμερο τα Calles De Cuba, ή αλλιώς πώς οι Δρόμοι της Κούβας εγκαθίστανται στην Αθήνα.

Παραπέμποντας στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται αυθόρμητα μέσα από την alegría των Κουβανών, που δεν διστάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν μια κιθάρα, ένα κρουστό και να στήσουν τη γιορτή τραγουδώντας και χορεύοντας στους δρόμους της Κούβας, το Φεστιβάλ παρουσιάζει, εντελώς δωρεάν, καλλιτέχνες, συγκροτήματα και δρώμενα που θα παρασύρουν τους Αθηναίους σε λάτιν ρυθμούς, την Πέμπτη στον σταθμό του ΗΣΑΠ και την Παρασκευή στην εκκλησία της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού. Θα βρίσκονται και οι ΠοδηΛάτιν.

Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει ο Ιbrahim Ferrer Jr. στο Κέντρο Baseball, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ένας από τους καλύτερους δημιουργούς πούρων, ο Κουβανός Rodolfo Amaro Beltran, που θα μας μεταφέρει τις γνώσεις του φτιάχνοντας με μοναδική μαεστρία πούρα με φύλλα και καπνό για το κοινό του Cuba Festival. Τα εισιτήρια για το Σάββατο προπωλούνται προς 10 ευρώ, ενώ στο ταμείο κοστίζουν 15 ευρώ.

Στο πλαίσιο του 1ου Cuba Festival ο Ibrahim Ferrer, την Παρασκευή, θα παίξει στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Τα εισιτήρια κοστίζουν κι εδώ 10 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στα εκδοτήρια του θεάτρου πριν από τη συναυλία.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)