to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κουτσούμπας και Λαφαζάνης στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι συμμετέχοντες στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο


Γνωστοί και μη εξαιρετέοι  οι συμμετέχοντες στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Σε ένα μέτωπο που συνωστίζονται διάφορες δυνάμεις  από την ηγεσία Μητσοτάκη και το παρακολούθημά της , το ΚΙΝ.ΑΛ., μέχρι τους ακραίους εκ των δανειστών τύπου Βέμπερ, τον Στουρνάρα, τον ΣΕΒ, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο που έχουν μετατρέψει τα μέσα ενημέρωσης που κατέχουν σε ντουντούκες του Μητσοτάκη.  Πρόκειται για ένα μπλοκ δυνάμεων που απαρτίζεται από θεσμικούς και έξω-θεσμικούς  παράγοντες που μοναδικό τους στόχο έχουν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να φέρουν αυτούς που ρήμαξαν την χώρα για δεκαετίες.
Στο ίδιο όμως μπλοκ δυνάμεων  και με μόνιμη μέριμνά τους πως θα πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν,  από διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, φορείς της αριστεράς που διακρίνονται για την «επαναστατικότητά»  τους.  Κατ αρχήν το ΚΚΕ. Η ηγετική ομάδα περί τον Κουτσούμπα είναι τόσο. ..φιλολαική που τα μέτρα της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ψίχουλα», δηλαδή με την γνωστή κασέτα που επαναλαμβάνει από το 1997,98  τότε που η αφεντιά μου ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Αλλά ούτε τα «ψίχουλα» ψήφισε   δηλώνοντας παρών σε μία πρωτοφανή επίδειξη σεχταρισμού. Παρών για την 13η σύνταξη, παρών για την μείωση  του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την εστίαση, παρών για την μείωση του ΕΝΦΙΑ . Δηλαδή η κατά Κουτσούμπα λογική είναι οι δεινοπαθούντες πολίτες από την κρίση να μην ελαφρυνθούν οικονομικά , αλλά να περιμένουν την «λαική εξουσία» που θα εγκαθιδρύσει το ΚΚΕ στην χώρα στην μετά θάνατον ζωή. Οδηγός για την στάση αυτή του ΚΚΕ το μένος της ηγετικής ομάδας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα προσωπικά.
Στην ίδια γραμμή κινείται και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη. Επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα όπως κάνει και κάθε κίνηση της κυβέρνησης. Με τρόπο που ανταγωνίζεται την μανία με την οποία επιτίθεται το ΚΚΕ. Ανταγωνισμός Κουτσούμπα και Λαφαζάνη για το ποιος θα βγεί πιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ.
Και όμως και οι δύο δεν αναρωτιούνται για το προφανές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβιβαστεί και αυτοί είναι οι πραγματικοί αριστεροί γιατί δεν τους ενισχύουν οι πολίτες και η εκλογική τους επιρροή είναι καθηλωμένη ή και μειούμενη;
Μήπως γιατί ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η εναλλακτική λύση που υπόσχεται ο Κουτσούμπας , η «λαική εξουσία» ,  είναι και για την επόμενη ζωή αλλά και είναι φτιαγμένη από τα υλικά και μάλιστα τα σταλινικά υλικά, του «υπαρκτού» που κατάρρευσε με πάταγο:
Μήπως γιατί  ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η εναλλακτική του Λαφαζάνη , η επιστροφή δηλαδή στην δραχμή , θα είναι καταστροφική πρώτα από όλα για τα στρώματα που επικαλείται , δηλαδή  για τα λαικά στρώματα :
Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι δύο αυτοί φορείς δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα. Θα ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιος θα επιδείξει περισσότερο μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα βγάζουν περισσότερη χολή όσο πιο φιλαλαικά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)