to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 23.12.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κουρτάκης κατά Αλαφούζου: Κατηγορεί τον εκδότη της «Καθημερινής» για αλλαγή «γραμμής» στη στήριξη Μητσοτάκη

Ο εκδότης των Παραπολιτικών κατηγορεί τον εκδότη της Καθημερινής ότι εδώ και καιρό αποφάσισε να κινηθεί κριτικά απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη


«Πόλεμος» ξέσπασε στον φιλοκυβερνητικό Τύπο με τον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» να επιτίθεται στον Θέμη Αλαφούζο, εκδότη της «Καθημερινής» που θεωρείται η «ναυαρχίδα» της δεξιάς, για αλλαγή γραμμής όσον αφορά την χωρίς κριτική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο φύλλο του Σαββάτου και στη στήλη «Πράκτωρ», η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φιλοξενεί σχόλιο με τίτλο: «Αλλαγή “γραμμής” από Καθημερινή».

Στο σχόλιο υποστηρίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας Θέμης Αλαφούζος εδώ και καιρό έχει πάρει την απόφαση να κινηθεί κριτικά απέναντι στον Μητσοτάκη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πλέον, δια γυμνού οφθαλμού, έχει γίνει αντιληπτή η αλλαγή γραμμής από την Καθημερινή του Θέμη Αλαφούζου. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο ήταν κάτι περισσότερο από ενδεικτικό της απόφασης που έχει λάβει η ιδιοκτησία της ναυαρχίδας του Φαλήρου.

Όσοι – και δεν είναι λίγοι – συνομιλούν με τον εκδότη Αλαφούζο έχουν συνειδητοποιήσει (και μάλιστα από καιρό)την απόφασή του να κινηθεί κριτικά απέναντι στον Μητσοτάκη».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Το ερώτημα, βέβαια, είναι εάν μόνο τα «Παραπολιτικά» ενοχλήθηκαν ή ανέλαβαν να μεταφέρουν και τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου απέναντι στην «Καθημερινή».

Αυτό που φαίνεται ότι ενόχλησε, πάντως, ήταν το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» στις 22 Δεκεμβρίου με τίτλο «Παλινωδίες».

Στο κύριο άρθρο, αναφερόταν ότι τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα.

Αναλυτικά το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» ανέφερε τα εξής:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κυβερνητικές διαρροές, όμως, που αναιρούνται το επόμενο πρωί, τα μπρος-πίσω, υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα. Ας μπει μια τάξη, λοιπόν, στο ποιος μιλάει και πότε, ποιος αποκλείει προκαταβολικά μέτρα που μπορεί να φανούν αναγκαία σε μερικές ημέρες. Η εικόνα που προβάλλουν κυβέρνηση και ειδικοί δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)