to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 20.07.2012

Πολιτική

Κουρουμπλής: Κοινωνικός κανιβαλισμός η πολιτική για τα ιδρύματα Πρόνοιας

Δηλώσεις για την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη των Ιδρυμάτων Πρόνοιας έκανε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη διακοπή του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.


Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι το εν λόγω περιστατικό "είναι η κορυφή του Παγόβουνου", αφού "το ελληνικό πολιτικό σύστημα" όχι μόνο έχει αφήσει τα ιδρύματα "στην τύχη τους περικόπτοντας ακόμα και τις ελάχιστες δαπάνες που όφειλε για τη στήριξή τους,  αλλά διέπραξε και το έγκλημα μη εξαίρεσής τους από το περίφημο «κούρεμα» των ομολόγων".


Ολόκληρη η δήλωση:


Μία συντεταγμένη πολιτεία που έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους όλους εκείνους που αδυνατούν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους,  λόγω της ιδιαιτερότητας των κοινωνικών τους  προβλημάτων, είναι μία πολιτεία ανάλγητη και επικίνδυνη.


Ο απόλυτος νεοφιλελευθερισμός μιας αχαλίνωτης αγοράς συνεχίζει  ακόμα και σήμερα να σωρεύει πλούτο σε λίγους, μοιράζοντας φτώχεια και ανασφάλεια σε πολλούς,  εξευτελίζοντας την αξιοπρέπειά τους.

Το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι η κορυφή του Παγόβουνου. Είναι η αρχή ενός κοινωνικού ολοκαυτώματος που κατεδαφίζει κάθε έννοια  κοινωνικού κράτους και επιβάλλει τον εφιάλτη της απόγνωσης σε εκείνους που όφειλε πρώτιστα να επιδείξει ανθρώπινο πρόσωπο.

Τα ιδρύματα Πρόνοιας ζουν σε ένταση, έκταση και καθολικότητα το δράμα της απελπισίας,  αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο τα άφησε στην τύχη τους περικόπτοντας ακόμα και τις ελάχιστες δαπάνες που όφειλε για τη στήριξή τους,  αλλά διέπραξε και το έγκλημα μη εξαίρεσής τους από το περίφημο «κούρεμα» των ομολόγων.

Κύριε Προβόπουλε, κύριοι της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ιδού το «περίλαμπρο» και «ένδοξο» έργο σας. Την  τελευταία στιγμή μετατρέψετε σε ομόλογα,  τα ελάχιστα αποθεματικά των Ιδρυμάτων Χρόνιων  Παθήσεων - που είχαν με αιματηρές οικονομίες συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση  δύσκολων στιγμών - όταν μάλιστα ένα μήνα πριν την ενέργεια αυτή πληρώσατε εις ολόκληρο τα ομόλογα κάποιων άλλων.

Όταν κάθε πρόσωπο με βαριά αναπηρία (νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμός) καλείται να σηκώσει μόνο του το σταυρό του κοινωνικού του μαρτυρίου, όταν ζητάτε από οικογένειες που έχετε οδηγήσει στην εξαθλίωση να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του κοινωνικού και οικονομικού κόστους της αναπηρίας,  αυτό δεν μπορεί παρά να  χαρακτηριστεί  κοινωνικός κανιβαλισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)