to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 01.09.2012

left.gr

Πολιτική

Κουρελόχαρτο το μήνυμα του ελληνικού λαού για κυβέρνηση-δανειστές

Στη μνημονιακή Ελλάδα των σκληρών μέτρων λιτότητας και κοινωνικής χρεοκοπίας το μήνυμα του ελληνικού λαού στις εκλογές για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής γίνεται ολοφάνερα κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές.



Την ερχόμενη Παρασκευή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έρθει το κλιμάκιο της τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να εγκρίνει τα μέτρα που ανακοινώνει αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Τόμσεν και οι συνεργάτες του ενδέχεται να παραμείνουν ακόμα και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση «εργάζεται σκληρά για να καταλήξει σε μέτρα αποτελεσματικά, δίκαια και ισορροπημένα», αλλά και τα μέλη της τρόικα εμφανίζονται ικανοποιημένα με την κυβέρνηση και την εξέρευση των 11,5 δις ευρώ.
 

Το υπουργικό συμβούλιο των μέτρων


Τους στόχους της κυβέρνησης παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την εμπέδωση στους πολίτες του αισθήματος της ασφάλειας.
Στην ομιλία του προς τους υπουργούς, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα και είπε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες».

«Το λόμπι της δραχμής είναι πράγματι πολύ ισχυρό εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά έχασε την πρώτη μεγάλη μάχη», είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως πλέον υπάρχει και ένα λόμπι των συμμάχων της Ελλάδας. Τονίζοντας πως, πλέον, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, υπογράμμισε ότι «έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση και έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία μας» ενώ ξεκαθάρισε πως «θα σταθούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά πρέπει και οι Ευρωπαίοι να σταθούν συνεπείς δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική μας ανάπτυξη».


Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με ορίζοντα τετραετίας, χαρακτήρισε «ευαγγέλιο» την προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε πως όλα όσα έχουν συμφωνηθεί θα έχουν υλοποιηθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια. 


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Κουρελόχαρτο το μήνυμα του ελληνικού λαού


Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Υπουργικό Συμβούλιο και το νέο πακέτο μέτρων αναφέρονται τα εξής:

"Ούτε η πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία δεν μπορούσε να συλλάβει πως μετά τις τελευταίες εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής θα γινόταν, τόσο γρήγορα και τόσο ξεδιάντροπα, κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Τα νέα μέτρα, για τα οποία ένας Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν, οδηγούν σε ένα καινούριο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνία. Θα αφήσουν μια χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές, χωρίς σχολεία και νοσοκομεία, εκατομμύρια ανέργους, εξαθλιωμένους πολίτες και ανήμπορους συνταξιούχους.

Ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των συμφερόντων των δανειστών και το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα".


Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)