to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:26 | 19.12.2014

Διεθνή

Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά έσπασαν την πολιορκία των τζιχαντιστών στο όρος Σιντζάρ

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 3 από τους ηγέτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.



Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο Ντέμσεϊ επισήμανε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη έχασαν την ζωή του τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επιχειρήσεών που διεξάγουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχους εξάλλου ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι πολλοί αρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

Οι θάνατοι αυτοί είναι «το αποτέλεσμα μιας σειράς αεροπορικών πληγμάτων που διεξήχθησαν αυτόν το μήνα για πολλές ημέρες» διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά, με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού, έσπασαν την πολιορκία του όρους Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας. 

«Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά έφθασαν στο όρος Σίντζαρ, η πολιορκία του όρους ήρθη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μασούντ Μπαρζανί, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, σε ένα κέντρο επιχειρήσεων κοντά στη συριακή μεθόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή.«Τώρα ένας διάδρομος έχει ανοίξει και ευελπιστούμε ότι θα απελευθερώσουμε και την υπόλοιπη περιοχή (του Σίντζαρ) από το Ισλαμικό Κράτος». «Όλοι οι Γεζίντι που είχαν εγκλωβιστεί στα βουνά είναι τώρα ελεύθεροι» τόνισε ο Μπαρζανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)