to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κουράγιο κ. Δένδια

Σίγουρα θα το χρειαστεί και το κουράγιο και την προσφιλή λαϊκή έκφραση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, σήμερα, κατά τη μετάβασή του στα Σκόπια.


Σίγουρα θα το χρειαστεί και το κουράγιο και την προσφιλή λαϊκή  έκφραση  «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο υπουργός εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, σήμερα, κατά τη μετάβασή του στα Σκόπια. Το κουράγιο γιατί δεν είναι και μικρό πράγμα, ούτε κάτι το συνηθισμένο, να επισκέπτεσαι επίσημα τούς… προαιώνιους εχθρού σου, αυτούς που όντως πλαστογράφησαν την ιστορία και την αλήθεια, οικειοποιήθηκαν αυθαίρετα ιστορικά σύμβολα και πρόσωπα, συστημένοι στον σύγχρονο κόσμο ως οι απευθείας απόγονοι εκείνων. Το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» γιατί προηγήθηκε εκείνη η… κατάπτυστη, η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια, γκρέμισε σύμβολα και αγάλματα στα Σκόπια και σε άλλα σημεία της χώρας, ξήλωσε επιγραφές και παραστάσεις που εκθείαζαν την ανύπαρκτη καταγωγή και σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Σίγουρα ο κ. Δένδιας είναι ο πρώτος δίχως συζήτηση Έλληνας που θα επιθυμούσε αν ήταν δυνατόν να διαγραφεί από τη μνήμη και από την πραγματικότητα την ίδια, το πρόσφατο …ηρωικό παρελθόν των ιμιτασιόν Μακεδονομάχων. Αυτών που ουσιαστικά υπό την σκέπη και προτροπή του Κυριάκου παρήλαυναν σε δρόμους και πλατείες νε περικεφαλαίες, χλαμύδες και άλογα, βρίζοντας, απειλώντας και καταγγέλλοντας την …εθνική προδοσία  του  Τσίπρα. Να διαγραφεί από την μνήμη και από τα πρακτικά της βουλής η με στεντόρεια την φωνή καταγγελία του Μητσοτάκη ως αρχηγού τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης << δώσατε κ. Τσίπρα την Μακεδονία για τις συντάξεις>>.  Να όμως που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Η μνήμες δεν εξαερώνονται και επιμένουν να μαρτυρούν κ.Δένδια την αλήθεια και να μας στενοχωρούν. Να μας στενοχωρούν και να μας φέρνουν σε δεινή θέση γιατί δεν είναι δυνατόν μια …προδοτική, αντεθνική συμφωνία, να μεταβάλλεται κατά το δοκούν σε χρήσιμη και να ζητάμε την πιστή και λεπτομερή υλοποίηση της προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Μυστήρια πράγματα, που μόνο το Γκεμπελικό κυβερνητικό επικοινωνιακό τιμ, γνωρίζει. Πως δηλαδή μια διακρατική συμφωνία που έχει στον πυρήνα της την προδοσία, την εθνική μειοδοσία και την παντελή έλλειψη εθνικής ευαισθησίας, σε λιγότερο από μερικούς μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, να θεωρείται από τους καταγγέλοντες με πάθος αυτήν ως συμφέρουσα τελικά και αποδεκτή; Να ζητά ο υπουργός εξωτερικών και πάλι χθες την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων;  Και για να μην είμαστε άδικοι, πράγματι ο κ.Δένδιας υπήρξε και στο παρελθόν και τώρα περισσότερο εγκρατής και επιφυλακτικός απέναντι στον πολεμικό ορυμαγδό, το αδελφοκτόνο κλίμα εκείνης της περιόδου, των ύβρεων και του μίσους. Η δήλωση του στο κοντινό παρελθόν «εντάξει ειπώθηκαν και υπερβολές περί εθνικής μειοδοσίας, προδοσίας και λοιπά. Φαντάζομαι ότι δεν τις εννοούσαν και αυτοί που τις εκστόμιζαν. Ήταν μια τεταμένη πολιτικά περίοδος».

Τώρα όμως που ηρέμησαν τα πράγματα και παρήλθε η ένταση κ. υπουργέ, μήπως να κάνατε τον κόπο να ρωτήσετε τον κ. Κυριάκο τον πρωθυπουργό, αν εκείνος εννοούσε όσα κραύγαζε εντός του κοινοβουλίου περί εθνικής προδοσίας του Τσίπρα; Αν δεν τα εννοούσε και εκείνος, τότε ας ζητήσει μια συγνώμη δημόσια. Ζητάμε πολλά, πάρα πολλά κ. Δένδια από τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό και το κατανοούμε. Το κατανοούμε γιατί η παραπάνω πρωτοβουλία απαιτεί ήθος, πολιτική γενναιότητα, θάρρος και βούληση να αναθεωρήσει κανείς θέσεις, απόψεις, φράσεις και ύβρεις που απεύθυνε στους πολιτικούς αντιπάλους, αδικώντας τους έτσι, αφού αποδείχτηκαν τραγικό λάθος. Και τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι παντελώς ξένα για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τον Κυρ. Μητσοτάκη που πορεύτηκε και πορεύεται με μπούσουλα και οδηγό την πολιτική αλητεία, τον απίστευτο καιροσκοπισμό, την εθνική καπηλεία, το ψέμα, ακόμη και την τυμβωρυχία, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του στην πρωθυπουργική καρέκλα όσο περισσότερο διάστημα μπορεί.

Όμηρος πολιτικά του άλλοτε…υπερπατριώτη και στρατηλάτη Μακεδονομάχου, του σύγχρονου Π. Μελά- τρομάρα του – του Α. Σαμαρά, δεν τολμά ακόμη και τώρα να φέρει για κύρωση στη βουλή  τα μνημόνια συνεργασίας που περιλαμβάνονται στη συμφωνία ανάμεσα στη χώρα μας και στην Βορ. Μακεδονία. Διακρατικές συμφωνίες που αφορούν την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που θα διευκολύνουν άμεσα και τις δύο χώρες. Την παρατεταμένη αυτή αργοπορία που την περιβάλλει και ένα κλίμα φαιδρότητας και απαξίας, εσείς κ. υπουργέ πως άραγε

θα την δικαιολογήσετε σήμερα στους συνομιλητές σας;

Πάντως ό,τι και να γίνει κ .Δένδια, το κουράγιο θα σας χρειαστεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)