to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 23.11.2020

Πολιτική

Κούλογλου: Περικόπτοντας τον προϋπολογισμό της υγείας για το 2021, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες

«Αυτά δεν είναι λόγια της αντιπολίτευσης. Ήδη υπάρχουν κυβερνητικές φωνές, υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που λένε ότι είχε υποτιμηθεί η ισχύς του δεύτερου κύματος, όπως και ο ρόλος του τουρισμού στην εξάπλωση του κορονοϊού».


«Σε όλες τις χώρες το δεύτερο κύμα ήταν ισχυρό και παντού υπάρχουν θύματα, όμως στην Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν καλύτερα τα πράγματα εάν η κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει το πρώτο κύμα για να θωρακίσει την χώρα ενόψει του δεύτερου. Όμως δεν έκανε τίποτα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ΔΙΟΝ TV, και εξήγησε: 

«Αυτά δεν είναι λόγια της αντιπολίτευσης. Ήδη υπάρχουν κυβερνητικές φωνές, υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που λένε ότι είχε υποτιμηθεί η ισχύς του δεύτερου κύματος, όπως και ο ρόλος του τουρισμού στην εξάπλωση του κορονοϊού. Το πρόβλημα είναι ότι το ΕΣΥ δεν ήταν καλά προετοιμασμένο. Για αυτό έχουμε ακραίες καταστάσεις στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία. Όμως ο κ. Πέτσας έλεγε το Σεπτέμβριο ότι εάν είχαμε ακολουθήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε κάνει τρομερές σπατάλες. Ιδού τα αποτελέσματα. Απόδειξη ότι οι ΜΕΘ δεν ήταν 1200, όπως ισχυρίζονταν, είναι ότι πριν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα είχαν σχεδόν γεμίσει. Επιπλέον, δεν αρκούν μόνο οι ΜΕΘ. Ένας νοσηλευτής ανά 50 άτομα, δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Όμως ακόμη και τώρα η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την θωράκιση της χώρας. Αντιθέτως, μάλιστα, στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους φαίνεται ότι οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται κατά 600 εκατομμύρια ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του με τίτλο «Πολίτες, πλακώστε τους στις μηνύσεις», ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι χαοτική. Σοβαρά ασθενείς είναι στους ίδιους χώρους με τους ελαφρά ασθενείς, ή με τα ύποπτα κρούσματα. Σε άλλες χώρες όπου υπήρχαν αντίστοιχα εγκληματικά λάθη από τις υγειονομικές ή τις πολιτικές αρχές στην διαχείριση της πανδημίας, όπως στην περιοχή της Μαδρίτης, στην Ισπανία, οι πολίτες έχουν συγκροτήσει ομάδες με την βοήθεια δικηγόρων που κάνουν αγωγές και μηνύσεις στους υπεύθυνους, για την απώλεια των συγγενών τους. Για παράδειγμα στην χώρα μας, πριν από λίγες ημέρες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι δόθηκαν 30 εκατομμύρια για να ενισχυθεί το τοπικό ΕΣΥ, και ότι δεν έχει γίνει τίποτα, και πως είναι άγνωστο που πήγαν τα λεφτά. Η Λάρισα είναι σε κατάσταση αντίστοιχη με τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τις δηλώσεις του περιφερειάρχη δεν θα έπρεπε να είχαν κινηθεί οι εισαγγελείς; Μιας και δεν το κάνουν αυτοί, πρέπει να το κάνουν οι πολίτες, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αδικαιολόγητα. Πρέπει οι πολίτες να πάψουμε να σιωπούμε και να πάρουμε τις ευθύνες μας».

«Η κριτική και ο έλεγχος της κυβέρνησης είναι επιβεβλημένος στην Δημοκρατία», σχολίασε ακόμη ο Στ. Κούλογλου, αναφερόμενος στην στάση της αντιπολίτευσης, παρατηρώντας ωστόσο πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προέρχεται από την ΝΔ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε πολύ υπεύθυνη στάση, όλους αυτούς τους μήνες, εν αντιθέσει με τη ΝΔ που όταν ήταν στην αντιπολίτευση επιδιδόταν σε τυμβωρυχία όπως έκανε στο Μάτι. Στη Θεσσαλονίκη, που συμπολιτευόμενες εφημερίδες γράφουν ότι βλέπουν σκηνές πολέμου, δε μπορείς να επιτάσσει η κυβέρνηση δυο μικρές κλινικές αφήνοντας απ έξω μεγάλες δομές, που μπορούν αν φέρουν αποτέλεσμα, και να μη περιμένει κριτική».

Τέλος, για τις εξελίξεις στο μέτωπο του Ταμείου Ανάκαμψης, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «αποφασίστηκε ότι τα χρήματα θα δίνονται στις χώρες όπως τα δικαιούνται αλλά με τον όρο της τήρησης του κράτους δικαίου. Υπάρχουν χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, που βλέπουν την ΕΕ σαν μια αγελάδα που αρμέγουν για χρήματα χωρίς να εφαρμόζουν τους κανόνες στους οποίους δεσμεύθηκαν με την ένταξη στην Ένωση. Το βέτο που έβαλαν θα αρθεί, βέβαια, γιατί δεν μπορούν να τα βάλουν με όλες τις άλλες χώρες, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα καθυστερήσει η εκταμίευση των χρημάτων για όλους με το βάρος να πέφτει στις χώρες, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και υγειονομικά και οικονομικά όπως η Ελλάδα». 

Την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι στις 15 Οκτωβρίου θα κατέθετε σχέδιο για τα χρήματα αυτά στην Κομισιόν. Δεν το κατέθεσε, εν αντιθέσει με την Ισπανία και την Πορτογαλία που το έκαναν. Χθες διάβασα στον Τύπο ότι το σχέδιο κατατέθηκε αυτές τις μέρες. Η καθυστέρηση θα έχει επίπτωση και στην εκταμίευση των χρημάτων. Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι κλάδων που έχουν πληγεί σημαντικά, όπως η εστίαση ή οι άνθρωποι του πολιτισμού, θα καταστραφούν από μια τέτοια καθυστέρηση». 

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)