to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 02.05.2019

Πολιτική

Κούλογλου, Καλπάκης, Κοντούλη: Θετική ψήφος για την αντιμετώπιση των αιτιών ανόδου της ακροδεξιάς

Τι ανέφεραν οι υποψήφιοι Στέργιος Καλπάκης, Ιωάννα Κοντούλη καθώς και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στο πλαίσιο επίσκεψης στον νομό Τρικάλων.


«Έρχομαι στα Τρίκαλα με καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα στις Βρυξέλλες, προωθήθηκε και έγινε αποδεκτό το αίτημα αποπληρωμής ενός μέρους του δανείου προς το Δ.Ν.Τ. Πράγμα που θα μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, περίπου 150 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο».

Αυτό τόνισε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου στο πλαίσιο επίσκεψης στον νομό Τρικάλων μαζί τους επίσης υποψήφιους ευρωβουλευτές, Στέργιο Καλπάκη και Ιωάννα Κοντούλη, οι οποίοι είχαν επαφές με πολίτες και φορείς της πόλης, ενώ παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τα κακά νέα συνέχισε: «Τα κακά νέα είναι ότι απέτυχε το εθνοσωτήριο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα το οποίο δυστυχώς υποστήριξαν -μοναδική περίπτωση- και κάποιοι Έλληνες πολιτικοί. Αστειεύομαι φυσικά δεν είναι κακό νέο, ότι απέτυχε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ανεξάρτητα από την κριτική που έχει κανείς να ασκήσει στην κυβέρνηση Μαδούρο. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας και κατά των στρατιωτικών πραξικοπημάτων».

Επίσης ο κ. Κούλογλου, αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς, δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρόκειται για σοβαρό θέμα ενόψει των ευρωεκλογών, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Για να εξηγήσει:

«Και είναι σημαντικό γιατί αφορά την καθημερινή μας ζωή, το 70% των ρυθμίσεων που αφορούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα αποφασίζονται στις Βρυξέλλες. Για όλα αυτά τα θέματα η ακροδεξιά έχει υιοθετήσει οπισθοδρομικές θέσεις. Υπάρχει λοιπόν ένας σοβαρός κίνδυνος αν η ακροδεξιά βγει ενισχυμένη από αυτές τις ευρωεκλογές. Για αυτό όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε προς μία θετική κατεύθυνση η οποία να αντιμετωπίζει και τα αίτια ανόδου της ακροδεξιάς που είναι αυτές οι πολιτικές λιτότητας και διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. Πρόκειται για μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στην ακροδεξιά να δημαγωγεί».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Ιωάννα Κοντούλη, μεταξύ άλλων επισήμανε πως «και τα Τρίκαλα και η όλη Ελλάδα σήμερα έχουν καταλάβει με πολύ οδυνηρό τρόπο, πόσο πολύ εξαρτάται η καθημερινότητά μας, από αυτά που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες», προσθέτοντας:

«Εμείς το καταλάβαμε στην Ελλάδα με πολύ οδυνηρό τρόπο. Άρα η ψήφος που επίκειται για τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι χαλαρή ψήφος. Πρέπει να είναι ψήφος εστιασμένη και άκρως πολιτική. Μία ψήφος που θα στοχεύει να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Να ακουστεί η φωνή όπως ακούστηκε και το 2015. Να ακουστεί ξανά η φωνή του ελληνικού λαού, που θα ζητά αλλαγή πολιτικών, να φύγουμε από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, και να βάλουμε ένα φρένο στα μαύρα σύννεφα του φασισμού που καλύπτουν σταδιακά την Ευρώπη. Δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη. Αξίζουμε καλύτερη ζωή, αξίζουμε μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, την Ευρώπη που δεν θα μαστίζεται από τη φτώχεια με κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού».

Καταλήγοντας, τόνισε «όλοι μαζί μπορούμε. Οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δημοκρατικές δυνάμεις, πρέπει να ενωθούμε και να δώσουμε την απάντηση».

«Η οικονομική κρίση, η λιτότητα, η διεύρυνση των ανισοτήτων, ο αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού ανέδειξαν τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά και τη λανθασμένη πολιτική κατεύθυνση της Ε.Ε. υπό την ηγεσία των δυνάμεων της Δεξιάς», ανέφερε από την πλευρά του ο Στέργιος Καλπάκης, και συνέχισε:

«Σήμερα όμως, η Ε.Ε. χρειάζεται να αλλάξει ριζικά για να υπάρξει με προοπτική. Για να αντιστραφεί το ρεύμα του αντιευρωπαϊσμού και του εθνολαϊκισμού πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δημοκρατικά εκλεγμένα και νομιμοποιημένα όργανα κι όχι από άτυπα εξωθεσμικά κέντρα, με κυρίαρχο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο ίδιος δε δεν παρέλειψε να τονίσει:

«Οι πολιτικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, δείχνουν ότι η συμπόρευση είναι απαραίτητη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη συμμαχία όλων όσων αυτοτοποθετούμαστε στον αριστερό, προοδευτικό χώρο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)