to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 20.10.2020

Κοινωνία

Κουήρ Πολιτική - Δημόσια Μνήμη: 30 κείμενα για τον Ζακ

Τα κείμενα που συγκροτούν τον τόμο αποτελούν παρεμβάσεις ατόμων που εργάζονται ακαδημαϊκά ή/και ακτιβιστικά κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του ρατσισμού και του σεξισμού, χωρισμένες σε τρία μέρη


Μια ημέρα πριν την έναρξη της δίκης για τη Δολοφονία του Ζακ το Ίδρυμα Rosa Luxemburg- Παράρτημα Ελλάδας παρουσιάζει τον συλλογικό τόμο «Κουήρ Πολιτική / Δημόσια Μνήμη. 30 κείμενα για τον Ζακ». Τα κείμενα που συγκροτούν τον τόμο αποτελούν παρεμβάσεις ατόμων που εργάζονται ακαδημαϊκά ή/και ακτιβιστικά κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του ρατσισμού και του σεξισμού, χωρισμένες σε τρία μέρη και ακολουθούν τις ιδιαίτερες θεματικές των τριών ανοιχτών συζητήσεων που οργανώσαμε στην Αθήνα τους μήνες Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο (2019) και Φεβρουάριο (2020).

Επιμέλεια:

Αθηνά Αθανασίου, Γρηγόρης Γκουγκούσης, Δημήτρης Παπανικολάου.

Κείμενα:

Αθηνά Αθανασίου και Δημήτρης Παπανικολάου (εισαγωγή), Ειρήνη Αβραμοπούλου, Sam Albatros, Παναγιώτης Αντωνιάδης, Άκης Γαβριηλίδης, Kώστας Γιαννακόπουλος, Γρηγόρης Γκουγκούσης, Άντζελα Δημητρακάκη, Άλκηστη Ευθυμίου, Βενετία Καντσά, Ζωή Κόκαλου, Ερωφίλη Κόκκαλη, Αλίκη Κοσυφολόγου, Μαρία Λιάπη, Lauretta Macauley, Σούλα Μαρινούδη, Στέλλα Μπελιά, Απόστολος Ντελάκος, Σοφία Ντώνα, Νάνσυ Παπαθανασίου, Αθηνά Παπαναγιώτου, Τζίνα Πολίτη, Γιώργος Σαμπατακάκης, Έλενα Τζελέπη, Λουκάς Τριάντης, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη, Αλεξάνδρα Χαλκιά, Άσπα Χαλκίδου, Μάριος Χατζηπροκοπίου, Αγγέλικα Ψαρρά.

Ο τόμος διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμος και σε έντυπη. Αντλήστε το ηλεκτρονικό αρχείο εδώ:

και δείτε περισσότερα για τις τρεις ανοιχτές συζητήσεις στη σελίδα μας: 

https://rosalux.gr/.../mnimi-syn-aisthima-kai-agonistikotita
https://rosalux.gr/.../somata-poy-prokaloyn-kai...
https://rosalux.gr/.../oi-politikes-tis-syntrofikotitas...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)