to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κόστος ενέργειας: Θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά θα γίνουμε βουλεβάρτο

Πήγαν περίπατο οι φοίνικες, όπως και όλος ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάλου Περίπατου


Τα χρήματα που ξόδεψε ο δήμαρχος της Αθήνας για φοίνικες και ουασινγκτόνιες τελικά πήγαν περίπατο, όπως και όλος ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάλου Περίπατου και τώρα ο Κωστής Μπακογιάννης ετοιμάζεται να βάλει σε νέα έξοδα τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η νέα εκδοχή της ανάπλασης του κέντρου. Μια επιφανειακή και μόνο ανάπλαση βιτρίνας, που, εκτός από έξοδα, θα επιβαρύνει και με νέα ταλαιπωρία πεζούς και οδηγούς, σε μια εποχή μάλιστα που η αυξημένη κίνηση θα αγγίξει τα όρια της καθημερινής τρέλας αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σύντομα ξεκινούν και τα έργα για τη γραμμή 4 του μετρό.

Και όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος της Αθήνας όχι μόνο δεν θέλει να παραδεχτεί το φιάσκο της αρχικής μορφής του Μεγάλου Περίπατου, αλλά τώρα θέλει να πείσει τους Αθηναίους, και όχι μόνο, πως με τα 86 πλατάνια που αποφάσισε να φυτέψει στο κέντρο της πόλης οι πολίτες θα αποκτήσουν την “αίσθηση ενός αστικού βουλεβάρτου, που θα είναι αντάξιο με τα αντίστοιχα που υπάρχουν σε πόλεις της Ευρώπης”. Αυτά είπε χθες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Αυτό πάντως που όλοι καταλάβαμε είναι ότι οι δαπανηροί πειραματισμοί του Κ. Μπακογιάννη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας δεν έχουν τελειωμό και ότι για τα έως τώρα λάθη με τις ζαρντινιέρες, τα παγκάκια, τα απότιστα φυτά που στον πρώτο κιόλας μήνα ξεράθηκαν κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη και τώρα, σαν να μην τρέχει τίποτα, επιβαρύνουν εκ νέου τους δημότες με νέα έξοδα για πλατάνια και λωρίδες κυκλοφορίας για πατίνια στην Πανεπιστημίου. Και όλα αυτά για να μας κάνει ο κύριος Μπακογιάννης βουλεβάρτο. Γιατί αυτό της έλειπε της Αθήνας…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)