to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 12.12.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κώστας Βαξεβάνης: «Σε λίγο θα αποκαλούνται με τους κωδικούς της ΕΥΠ στη ΝΔ. Γεια σου 5046. Τι χαμπάρια 7048»

«Το επιχείρημα ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος και βλάκας δεν είναι γραμμή άμυνας, είναι αυτοεξευτελισμός» σημείωσε ο δημοσιογράφος - εκδότης του Documento


φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Σκάνδαλο δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις, αλλά και το τι έγινε μετά τις παρακολουθήσεις,» υπογράμμισε ο εκδότης του Documento,  Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγωνη. «Ποια εικόνα ενότητας;», διερωτήθηκε σχολιάζοντας την κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. «Σε λίγο θα αποκαλούνται με τους κωδικούς τους στη Νέα Δημοκρατία. Γεια σου 5046. Τι χαμπάρια 7048;», είπε ο κ. Βαξεβάνης.

«Να πάρουμε Βέλγους Εισαγγελείς: η Καϊλή είναι στη φυλακή και για τον κύριο Ντογιάκο υποκλοπές είναι ένα πλημμεληματάκι. Ένας άνθρωπος με δημοκρατική ευθιξία δεν θα έπρεπε να πει θα το δούμε, θα το ερευνήσουμε; Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε αυτό. Ο Τσίπρας τον ρώταγε αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ και ο πρωθυπουργός απαντούσε εγώ δεν παρακολουθώ».

«Ο κύριος Χατζηδάκης ήταν υπουργός και κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως 5046c», συνέχισε ο εκδότης της εφημερίδας. «Εμείς δεν κατέχουμε παράνομες συνομιλίες. Μας επέδειξαν διάφορες συνομιλίες τις οποίες διασταυρώσαμε και της δημοσιεύσαμε για να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν τόσοι κι άλλοι τόσοι κωδικοί παρακολούθησης για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθένας και ο κωδικός του στην Νέα Δημοκρατία», επέμεινε, για να προσθέσει: «Το ερώτημα που μπαίνει στην Ελλάδα είναι γιατί η ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθεί ανθρώπους με ρόλους στα θεσμικά όργανα: ή παραβιάζεται το Σύνταγμα ή υπάρχουν λόγοι παρακολούθησης τόσων ανθρώπων. Υπάρχει μια εισαγγελέας που έξι φορές υπέγραψε την παρακολούθηση του κυρίου Χατζηδάκη.
Το επιχείρημα ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος και βλάκας δεν είμαι γραμμή άμυνας, είναι αυτοεξευτελισμός. Θα πάει στο δικαστήριο και θα πει αθωώστε με γιατί έχω το ακαταλόγιστο;», διερωτήθηκε. «Φυσικά και θα προκύψουν ποινικές ευθύνες», εκτίμησε ο Κώστας Βαξεβάνης. «Τώρα αρχίσαμε», κατέληξε, προαναγγέλλοντας κι άλλες αποκαλύψεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)