to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 01.09.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κώστας Τζαβάρας: Νέο χτύπημα σε Μητσοτάκη για την «ομερτά» στην Επιτροπή Θεσμών

Ο γαλάζιος βουλευτής τόνισε ότι το απόρρητο δεν προβάλλεται έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


Σε ακόμη μία ηχηρή διαφοροποίηση από τη ΝΔ για το σκάνδαλο των υποκλοπών προχώρησε ο Κώστας Τζαβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «γαλάζιος» βουλευτής, μετά την επίκληση του απορρήτου τόσο από τον μέχρι πρότινος διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, όσο και από τον πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και από την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, υποστήριξε ότι το απόρρητο δεν προβάλλεται έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Κρύβονται πίσω από το απόρρητο Δημητριάδης και Κοντολέων - Τι καταθέτουν πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ

Τη θέση του βουλευτή της ΝΔ φέρεται να υποστήριξε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ενώ το ίδιο φέρεται να διατύπωσε νωρίτερα και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Υπενθυμίζεται ότι Παναγιώτης Κοντολέων και Γρηγόρης Δημητριάδης κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο αρνούμενοι να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γρ. Δημητριάδης όταν ρωτήθηκε για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενος το απόρρητο ενώ και ο Π. Κοντολέων αρνήθηκε να απαντήσει αν καταστράφηκε ο φάκελος της ΕΥΠ για τον Ν. Ανδρουλάκη.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη διαφοροποίηση, μέσα σε μία ημέρα, του Κ. Τζαβάρα από τη γραμμή της ΝΔ, καθώς το πρωί εισηγήθηκε να μην γίνει ταυτόχρονα η ακρόαση και των 9 προσώπων που έχουν κληθεί στην Επιτροπή, κόντρα στην άποψη των βουλευτών της ΝΔ υπάρξει ταυτόχρονη ακρόαση των 9 κληθέντων.

Ήδη από χτες είχε γίνει σαφές το «γαλάζιο σχέδιο» ώστε εννέα άτομα να καταθέσουν, να ακούσουν ερωτήσεις βουλευτών, να απαντήσουν σε όσες ερωτήσεις θέλουν, χωρίς οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)