to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 23.09.2021

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ απέτυχαν να πιάσουν τον στόχο των εμβολιασμών που οι ίδιοι έθεσαν

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποτύχει, καθώς δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν τον στόχο των εμβολιασμών, τον οποίο οι ίδιοι είχαν θέσει», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας


Ειδικότερα, αναφερόμενος στον πρόγραμμα του εμβολιασμού και το τοίχος ανοσίας, το οποίο καθυστερεί χαρακτηριστικά με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «αν αναλογιστούμε τα ποσοστά, τα οποία ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο για την κυβέρνησή του, νομίζω ότι έχει αποτύχει. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε το 70% στους εμβολιασμούς και ότι το πρόγραμμα τρέχει. Είμαστε στο τέλος Σεπτέμβρη και κοντεύουμε τα έξι εκατομμύρια. Άρα εκ των πραγμάτων και βάσει του πήχη, που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε για τον εαυτό της, έχουμε αποτύχει. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι σαφώς πρέπει να γίνει εμβολιασμός σε όλους, το πρόγραμμα πειθούς της κοινωνίας απέναντι στους εμβολιασμούς πρέπει να τρέξει περισσότερο, να μπει μέσα στο παιχνίδι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να πείσουμε τον κόσμο. Όπως γνωρίζετε, προέρχομαι από τον Νομό της Πρέβεζας. Στην Πρέβεζα έχουμε χωριά, τα οποία δεν έχουν ιατρό και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται εκεί δεν μπορούν να μεταβούν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο για να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξει παραπάνω το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του ΕΟΔΥ, ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος. Άρα βάσει όλων αυτών, θα το ξαναπώ, ο Κυριακός Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν περάσει πολύ κάτω από τον πήχη τον οποίο οι ίδιοι έβαλαν.».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπάρκας σχολίασε και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν την κυβέρνηση να προηγείται προς το παρόν στην πρόθεση ψήφου, λέγοντας ότι «Υπάρχουν και άλλες κάρτες που δείχνουν την αρνητική τάση, την αρνητική άποψη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση και μάλιστα η συγκεκριμένη μέτρηση έγινε λίγες μέρες μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Όπως γνωρίζετε η ΔΕΘ είναι κάτι το οποίο αφορά τον πρωθυπουργό, είναι μια στιγμή για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι για την αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως υπάρχει ακόμα τον αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το οποίο ακουμπάει περισσότερο στη Νέα Δημοκρατία, όμως αν δούμε την άποψη των ανθρώπων για τα πολιτικά πρόσωπα θα δείτε ότι η διαφορά Τσίπρα - Μητσοτάκη έχει καμφθεί, όπως επίσης και η διαφορά των δύο κομμάτων». Απαντώντας μάλιστα και σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Κούλογλου, περί ισοπαλίας Μητσοτάκη και Τσίπρα, όπως επίσης και ότι υπήρξαν διαπληκτισμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «ούτε μαλλιά κουβάρια γίναμε ούτε υπήρξε ισοπαλία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)