to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 11.02.2020

Πολιτική

Κώστας Μπάρκας: Αντί για ανάπτυξη των δυνατοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, λουκέτο στην Καρδιολογική Κλινική

Για το κλείσιμο της Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, αλλά και την υπολειτουργία και άλλων τμημάτων του, κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, την οποία συνυπογράφουν έξι (6) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής είναι μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη όχι μόνο για τη Λευκάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.


Μετά το 2012 και την επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά για κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιτεύχθηκε, τον Αύγουστο του 2016 και ύστερα από μεθοδικό σχεδιασμό, η επαναλειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής τόσο για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών σε καρδιολόγους, όσο και για τη λειτουργία δύο κλινών εμφραγμάτων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Για τον σκοπό αυτό είχε εκπαιδευτεί μάλιστα και νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Ο παραπάνω σχεδιασμός υλοποιούνταν απρόσκοπτα και υπολογίζονταν ότι θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού και της ευρύτερης περιοχής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Εντούτοις, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας έπαψε να λειτουργεί, ενώ ελλείψεις παρατηρούνται και σε άλλα Τμήματα, όπως στο Οφθαλμολογικό, καθώς και στις ειδικότητες παθολόγου, νεφρολόγου και αναισθησιολόγου.

Παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη δήθεν ετοιμότητα του «επιτελικού κράτους» της Νέας Δημοκρατίας και στον τομέα της υγείας, οι πολίτες βλέπουν τις χθεσινές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας να μετατρέπονται σε κούφια λόγια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)