to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κώστας Γαβράς: «Ο Τσίπρας δεν είναι στενοκέφαλος»

Συνέντευξη του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match»


Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match» για τον Αλέξη Τσίπρα, τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στο Παρίσι και δήλωσε γοητευμένος από την προσωπικότητά του.

«Ήρθε στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να με συναντήσει. Μιλήσαμε και είχα διάθεση να μάθω τι είχε στο στομάχι του. Τελικά φάγαμε μαζί σε ένα εστιατόριο και μείναμε να κουβεντιάζουμε μέχρι τις 2 το πρωί!», ανέφερε ο Κώστας Γαβράς.

Σχολιάζοντας το αντικείμενο της συζήτησής τους ο καταξιωμένος σκηνοθέτης υποστήριξε ότι μίλησαν για όλα και αποκάλυψε ότι ρώτησε τον νέο πρωθυπουργό τι εννοεί όταν αυτοαποκαλείται «ριζοσπάστης».

«Ριζοσπάστης σημαίνει οι ρίζες μας, η κουλτούρα, η δημοκρατία. Αυτές είναι οι δύο αρχές μου», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Άποψη από το δημοσίευμα στο «Paris Match»Άποψη από το δημοσίευμα στο «Paris Match» | 

Εκκλησία και φοροφυγάδες

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του γαλλικού περιοδικού για τον αν συζήτησαν για την Εκκλησία, για το πόσο πλούσια είναι και το πόσο λίγους φόρους πληρώνει, ο Κώστας Γαβράς σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΙΑ «γνωρίζει αρκετά καλά τους Έλληνες ώστε να ξέρει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί κατά της Εκκλησίας, αλλιώς δεν θα μπορούσε να εκλεγεί! Η ελληνική Εκκλησία είναι όπως παλιά το κομμουνιστικό κόμμα: έχει οπαδούς παντού»

Όσον αφορά τους εφοπλιστές, ο 82χρονος σκηνοθέτης τόνισε ότι κουβέντιασαν για τη λίστα Λαγκάρντ, διευκρινίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι πρέπει να βρει το χρήμα εκεί που υπάρχει αλλά ξέρει επίσης ότι οι εφοπλιστές, αν νιώσουν ότι θέλει να τους απομυζήσει, θα μετακομίσουν στον Παναμά!».

«Πιο έτοιμος από τους Γάλλους σοσιαλιστές»

«Σε επίπεδο πολιτισμού και παιδείας, ο ΑλέξηςΤσίπρας είναι πολύ πιο έτοιμος από τους Γάλλους σοσιαλιστές. Θέλει να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει τις τέχνες, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την παιδεία, όπου έπρεπε να είχαν γίνει μεταρρυθμίσεις εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ένα πρόγραμμα πολλών σελίδων και θα το κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβράς, που δήλωσε γοητευμένος από την προσωπικότητα του νέου πρωθυπουργού.

«Είναι δυναμικός, δεν μιλάει για τον εαυτό του και κυρίως έχει ένα όραμα πολύ ανοιχτό και θετικό για τον κόσμο. Δεν είναι στενοκέφαλος. Αντίθετα με τους Γάλλους, για παράδειγμα, αυτός δεν χτυπάει τους αντιπάλους του. Αυτό είναι απόδειξη πόσο έξυπνος είναι. Αντί να αναζητήσει συμμαχίες με τους Έλληνες κομμουνιστές, οι οποίοι είναι ανυπόφοροι σταλινικοί, ο Τσίπρας πήγε και έκανε συμμαχία με ένα δεξιό κόμμα, συντηρητικό. Αυτό είναι πολύ πονηρό και κυρίως πολύ ρεαλιστικό σε σχέση με τους Έλληνες», ανέφερε σχετικά ο σκηνοθέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)