to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 15.12.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κώστας Φραγκούλης: Την ίδια ώρα η κηδεία του 16χρονου και η απόφαση για τον αστυνομικό

Στις 10.00 το πρωί στον Εύοσμο η τελετή, παρουσία Ρομά από όλη την Ελλάδα - Την ίδια ώρα στα Δικαστήρια κρίνεται η αντιμετώπιση που θα έχει ο άνδρας της ΔΙΑΣ


Σε συναγερμό παραμένει την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη, καθώς σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης συνεχίζεται το δράμα που ξεκίνησε ο φονικός πυροβολισμός του άνδρα της ΔΙΑΣ κατά του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Στα νεκροταφεία του Ευόσμου, στην δυτική Θεσσαλονίκη, είναι προγραμματισμένο να γίνει η κηδεία του νέου θύματος αστυνομικής βίας. Στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών αναμένεται να βρεθούν εκτός από την οικογένειά του και τους οικείους του από την περιοχή όπου ζούσε, Ρομά από όλη την Ελλάδα. Εκπρόσωποι κοινοτήτων Ρομά είναι από χτες στην πόλη και βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς και τη σύζυγο του ανήλικου θύματος.

«Περιμέναμε ένα θαύμα. Αφού δεν έγινε, ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να μπορέσει να απαλύνει τον πόνο όλων, έτσι ώστε να μη γίνονται τέτοια ατυχήματα και αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά» είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδας Μάκης Μπόντης, όπως αναφέρει η Μακεδονία. Παράλληλα, έκανε έκκληση για ηρεμία.

Η ΕΛΑΣ παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής τόσο στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τα Δικαστήρια, όσο και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν οικισμοί και καταυλισμοί Ρομά, καθώς σήμερα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με την ποινική μεταχείριση του αστυνομικού-δράστη της δολοφονίας του ανήλικου Ρομά. Σημειώνεται ότι επί του παρόντος παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει οριστικά, μετά την αρχική διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, για το αν ο 34χρονος άνδρας της ΔΙΑΣ θα κριθεί προφυλακιστέος.

Η αρχική δίωξη αφορά «απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο» και «παράνομο "πυροβολισμό ακινητοποίησης/εξουδετέρωσης"», καθώς ασκήθηκε, ενώ ακόμη ο άτυχος 16χρονος χαροπάλευε στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Μετά τον θάνατό του, θεωρείται δεδομένο ότι ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη που θα αφορά πλέον ανθρωποκτονία.

Με βάση τη νέα δικογραφία ο δράστης αστυνομικός θα κληθεί εκ νέου να απολογηθεί, με βάση τη νέα κατηγορία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)