to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 16.02.2022

Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Να σταματήσει η δίωξη της Δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς στην Τουρκία

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE),Κώστα Αρβανίτη για τη δίωξη της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς στην Τουρκία


Η Σύλληψη Δημοσιογράφου στην Τουρκία και η συνεχιζόμενη κράτηση της επειδή ξεστόμισε μια…παροιμία στον τηλεοπτικό αέρα συνιστά κορύφωση του αυταρχισμού για ένα καθεστώς που ολοφάνερα πια βρίσκεται σε νευρική κρίση.

Όπως σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η Σεντέφ Καμπάς όχι μόνο κρατείται από τα τέλη Ιανουαρίου στις Τουρκικές φυλακές για το «έγκλημά» της αυτό, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξοντωτική ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει και τα 12 χρόνια!

Το ειδικό βάρος της Τουρκίας στην περιοχή και οι στενές σχέσεις της με μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν μπορεί να επιβάλουν στάση ανοχής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας απέναντι σε μια χώρα που συμπεριφέρεται με προκλητική περιφρόνηση για το Κράτος Δικαίου στο εσωτερικό της όσο και για το Διεθνές Δίκαιο στη γειτονιά της.

Ο τουρκικός «τσαμπουκάς» απέναντι σε δημοσιογράφους που ενοχλούν το «Σουλτάνο» Ερντογάν και η επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας είναι διαφορετικές όψεις της ίδιας αντιδημοκρατικής αντίληψης ενός καθεστώτος σε κρίση.

Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε διωκόμενου «δι’ ασήμαντον αφορμήν» δημοσιογράφου, και απαιτούμε από την Ηγεσία της ΕΕ να αποδοκιμάσει έμπρακτα κάθε αντιδημοκρατική εκτροπή από χώρα που θέλει να έχει ενταξιακή προοπτική όπως και κάθε απειλή της Τουρκικής Ηγεσίας ενάντια στη χώρα μας.

Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις αρχές του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας και να αποδοκιμάζει κάθε αντίθετη πρακτική, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όπου κι αν συμβαίνει, εντός ή εκτός ΕΕ, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)