to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τις τελευταίες 114 ημέρες και αναμένεται να συνεχίσει με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Το μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο παράγει καθαρή ενέργεια από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, εξακολουθεί να έχει στόχο να διανύσει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να καταναλώσει ορυκτά καύσιμα.


Με 114 ημέρες αποκλειστικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει το στόχο της. Η χώρα στην πορεία αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του περασμένου έτους. Το 2015, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντιπροσώπευσε το 99% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Αυτό συμπεριλάμβανε 285 ημέρες αποκλειστικής τροφοδότησης από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κόστα Ρίκα.

Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση να επωφεληθεί από ένα πλήθος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω του μοναδικού κλίματος και εδάφους της. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια, λόγω του εκτεταμένου συστήματος ποταμών που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις ισχυρές τροπικές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, καθώς και η ενέργεια από βιομάζα και γεωθερμία, διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα.

Στόχος του μικρού τροπικού κράτους είναι να απαλλαχθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Με μεγάλες επενδύσεις σε έργα γεωθερμικής ενέργειας και προβλέψεις για πιο συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις τα επόμενα χρόνια, ο στόχος ίσως επιτευχθεί ακόμη νωρίτερα, εκτιμούν οι αξιωματούχοι της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)