to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 02.03.2014

πηγή: xanthileft

Κοινωνία

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του στεκιού της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του στεκιού της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην παλιά πόλη απέναντι από το πρώην Δημαρχείο. Το όνομα αυτού: «kardelen».


Το KARDELEN είναι ένα λουλούδι. Ένα λουλούδι που σπάει τον πάγο για να βρει τον ήλιο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να ζήσει. Το KARDELEN συμβολίζει τους απανταχού καταπιεσμένους οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά να σπάσουν το φράγμα του φόβου και της σιωπής. Είμαστε εμείς που ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής πρέπει να τσακίσουμε το φράγμα της καταπίεσης που μας κρατά δέσμιους για να φτιάξουμε έναν κόσμο από εμάς για εμάς, έναν κόσμο που θα χωράνε οι ανάγκες και τα όνειρα μας. Με πνεύμα πρωτοβουλίας και με όπλο μας τους συλλογικούς αγώνες πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι και σαν μια γροθιά να τσακίσουμε ό,τι μας κόβει την ανάσα. Είναι η ίδια η αντίληψη της ελευθερίας που γίνεται συνείδηση της αναγκαιότητας για μια άλλη ζωή. Γιατί όποιος ακόμα ζει δεν λέει: Ποτέ. Το ποτέ θα το θα το κάνουμε εμείς σήμερα.

Με αυτά τα λόγια τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, περιγράφουν το αγωνιστικό πνεύμα που τους διακρίνει ώστε να καταφέρουν να τους παραχωρηθεί μια παλιά μονοκατοικία στην παλιά πόλη της Ξάνθης .

Με μεράκι, ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και ανακαίνιση παλαιών αντικειμένων που αποκτήθηκαν μετά από ψάξιμο και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τελειοποίησαν «το στέκι», κάτι που άλλωστε αποτελούσε επιθυμία όλων.

Από το στέκι τους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουν με δική τους πρωτοβουλία, να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και από τις ζυμώσεις των συζητήσεων και γενικών συνελεύσεων να αποκτήσουν συλλογική συνείδηση και ενότητα, κάτι που λείπει από την κοινωνία μας σήμερα.

Για αυτό λοιπόν, καλούν όλους τους νέους της Ξάνθης να επισκεφτούν το στέκι τους και να συμμετέχουν στις όποιες δράσεις αποφασίσουν συλλογικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)