to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 23.04.2013

Πολιτισμός

Κόσμος και αλληλεγγύη στη μουσική συναυλία με το Θ. Παπακωνσταντίνου

«Πλημμύρισε» το Πνευματικό Κέντρο στο Βελεστίνο


Πλημμύρισε από κόσμο το περασμένο Σάββατο το βράδυ το Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου που παρακολούθησε τη μουσική συναυλία του δημοφιλούς ερμηνευτή Θανάση Παπακωνσταντίνου με τη διοργάνωση να την έχει αναλάβει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Πολλά ήταν και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, και τα οποία ήδη μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να μοιραστούν μέσα στις επόμενες ημέρες στις 65 άπορες οικογένειες της περιοχής.

Οι παρευρισκόμενοι ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν πολύ όμορφα γινόμενοι μια μεγάλη παρέα. Μαθητές, νέοι αλλά και ενήλικες έδωσαν το «παρών» στη μουσική συναυλία η οποία είχε διπλό σκοπό, από τη μια να ψυχαγωγηθούν οι νέοι και από την άλλη να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς αντί για εισιτήριο ζητήθηκε από τους θεατές να φέρουν τρόφιμα ή να ενισχύσουν με ένα πολύ μικρό ποσό τον κουμπαρά που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης. Ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου πλημμύρισε από κόσμο, ενώ πολλοί στέκονταν όρθιοι στις παράπλευρους διαδρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους. Μάλιστα στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλοι νέοι που διαμένουν στο Βόλο και το όνομα του τραγουδιστή αποδείχθηκε «μαγνήτης» για να μεταβούν στο Βελεστίνο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάγεψε το κοινό με τα τραγούδια και τη μουσική του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Δήμου Ρήγα Φεραίου να τραγουδήσει δωρεάν.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οι ποσότητες τροφίμων που συγκεντρώθηκαν, είναι μεγάλες και δίνεται η δυνατότητα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο να μοιράσει τρόφιμα σε δύο και τρεις παρτίδες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαίτσου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

«Αποτελεί για εμάς μεγάλη ικανοποίηση που οι νέοι του τόπου μας αλλά και ενήλικες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πλημμύρισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που ο κόσμος διασκέδασε και ξέφυγε για λίγο από τα ζητήματα της καθημερινότητας» τόνισε η Δήμαρχος.

Η ίδια πρόσθεσε πως ο Δήμος βρίσκεται κοντά στους νέους και θα συνεχίσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ προγραμματίζονται και επιστημονικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η κ. Λαίτσου τόνισε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι νέοι έφεραν μαζί τους και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ήταν άλλωστε και ο παράλληλος στόχος της εκδήλωσης, εκφράζοντας στην πράξη το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας που τους διακατέχει.

«Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία των νέων με την κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε και ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους απόρους. Ήδη λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ξεκινούμε και την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου» σημείωσε η Δήμαρχος.

Πηγή: e-volos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)