to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 22.04.2022

Κοινωνία

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος, ξεπέρασε εκείνη του 2019 - Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σήμερα Μεγ. Παρασκευή. Αυξημένη το μεσημέρι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου με τα σημαντικότερα προβλήματα, σύμφωνα με την Τροχαία, να εντοπίζονται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου υπήρχε ανάσχεση περίπου 500 μέτρων - Σύμφωνα με την Τροχαία η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα είναι αυξημένη περίπου κατά 10% σε σχέση με αυτή του 2019 - Η εικόνα δείχνει να ομαλοποιείται από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής


(φωτ. Β. Ρεμπάπης/Eurokinissi)

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται, σύμφωνα με την Τροχαία, εδώ και λίγη ώρα η κίνηση των οχημάτων τόσο την Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου υπήρχαν νωρίτερα μεγάλες καθυστερήσεις, όσο και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 45.547 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και 34.765 από την Αθηνών- Λαμίας.

Νωρίτερα καταγράφονταν αυξημένη κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου με τα σημαντικότερα προβλήματα, σύμφωνα με την Τροχαία, να εντοπίζονται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου υπάρχει ανάσχεση περίπου 500 μέτρων.

Αρκετή κίνηση εντοπίζονταν επίσης και στο κομμάτι από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Μέγαρα καθώς και στην Κινέττα. Αντίθετα πολύ καλύτερη ήταν η κατάσταση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου η κίνηση διεξάγονταν ομαλά.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 14:00, πέρασαν 32.764 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και 25.642 από την Αθηνών- Λαμίας. Σύμφωνα με την Τροχαία η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα είναι αυξημένη περίπου κατά 10% σε σχέση με αυτή του 2019.

Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στον αριθμό των εκδρομέων που έφυγαν πέρυσι, εν μέσω λοκντάουν, από την Αττική για Πάσχα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 33.279  οχήματα (15.552 από την Αθηνών- Κορίνθου και 17.727 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ φέτος πέρασαν συνολικά 115.534 αυτοκίνητα (67.251 από την Αθηνών - Κορίνθου και 48.283 από την Αθηνών - Λαμίας).

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά:

Σε εξέλιξη και η έξοδος των Θεσσαλονικέων - 7 χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν τα Μάλγαρα

Με ...ελαφρύ πόδι στο γκάζι η πασχαλινή έξοδος: 224 ευρώ κοστίζει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Σταθερά πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

Επιτελική αργοπορία: Από 26/4 οι αιτήσεις για επίδομα βενζίνης

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

tags: Πάσχα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)