to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 08.06.2015

πηγή: agelioforum

Κοινωνία

Κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε «Αγγελιοφόρο», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος των 108 εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) μηνών, υποστηρίζουν σε νέα κοινοβουλευτική ερώτησή τους οκτώ (8) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως αναφέρουν, η ιδιοκτησία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ (ΕΒΕ ΑΕ), της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», αντί να συμμορφωθεί με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και να προβεί στην εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών στους εξουθενωμένους εργαζόμενους, έχει επιλέξει να απαντήσει με μήνυση στις ενέργειες των μισθωτών που διεκδικούν την καταβολή των μισθών τους, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους τρομοκρατήσει.

Μάλιστα, όπως προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το υποτιθέμενο αδίκημα που επιχειρεί η εργοδοσία να προσάψει σε πέντε (5) δημοσιογράφους, μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), είναι η δήθεν απάτη επί δικαστηρίω μέσω «παράνομου περιουσιακού οφέλους», το οποίο ωστόσο αφορά στην αναγκαστική είσπραξη μισθών που οι εν λόγω δημοσιογράφοι διεκδίκησαν, ακριβώς επειδή η ιδιοκτησία της εφημερίδας παρανόμως και αντισυμβατικώς δεν τους κατέβαλε επί σχεδόν έξι (6) μήνες!

Δάνεια χωρίς… τόκους!

Στην ερώτησή τους, η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παναγιώτη Σκουρλέτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν επίσης και το ζήτημα της ευνοϊκής τραπεζικής χρηματοδότησης που έχει τύχει η ιδιοκτησία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων Αλέξανδρου ΜπακατσέλουΣταύρου Ψυχάρηκαι Γιώργου Μπομπολα. Όπως σημειώνουν, η εν λόγω εταιρία αρνείται να καταβάλει τις οφειλές της προς το προσωπικό της, προτάσσοντας λόγους οικονομικής δυσπραγίας. Παρά ταύτα, έχει κατορθώσει κατά το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσει νέα τραπεζικά δάνεια, ύψους 1,5 εκατ. €, αλλά και να ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές της σε τράπεζες, ύψους 14 εκατ. €, χωρίς να πληρώνει τόκους για δύο συνεχή χρόνια!

(Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)