to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 08.02.2019

Αθλητισμός

Κορυφαίοι αθλητές στους διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες στην Καβάλα

Τη μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην Καβάλα και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν διοργανωθεί διαχρονικά στην Ελλάδα φιλοξενεί από σήμερα ώς τις 10 Φεβρουαρίου το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης


Τη μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην Καβάλα και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν διοργανωθεί διαχρονικά στην Ελλάδα φιλοξενεί από σήμερα ώς τις 10 Φεβρουαρίου το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, με την παρουσία κορυφαίων ξένων και Ελλήνων αθλητών όπως της Κατίνκα Χόζου, του Τζέιμς Γκάι και των Κρίστιαν Γκολομέεβ, Απόστολου Χρήστου, Νόρας Δράκου, Κέλυς Αραούζου, Απόστολου Παπαστάμου και Δημήτρη Νέγρη.

   Οι «2οι Διεθνείς Κολυμβητικοί Αγώνες «Απόστολος Παύλος» διοργανώνονται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος με την καθοριστική συνδρομή του Δήμου Καβάλας, την υποστήριξη των δυο ναυταθλητικών σωματείων της πόλης, του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ, αλλά και τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένεται να συμμετάσχουν 700 και πλέον αθλητές, 60 από τους οποίους από το εξωτερικό, αλλά και 60 κολυμβητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ουγγαρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Κολομβία, Κύπρος). Στους αγώνες συμμετέχει επίσης η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης, τα περισσότερα μέλη της οποίας έρχονται στην Καβάλα από τη Βουλγαρία, όπου βρίσκονταν για προετοιμασία, καθώς και η Προεθνική Ομάδα.

   Συλλογική η προσπάθεια για την επιτυχία των αγώνων

   Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Γιώργος Φιλόσογλου, έκανε λόγο για μια αθλητική διοργάνωση με σημαντικό ανταποδοτικό όφελος για την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας: «καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε αυτοί οι κολυμβητικοί αγώνες να στεφθούν με επιτυχία στέλνοντας το μήνυμα ότι η περιφέρεια μπορεί να διοργανώσει σημαντικούς και αξιόλογους αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Οι αγώνες λοιπόν ήταν μια συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων της Καβάλας. Το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, ένα από τα πιο σύγχρονα που διαθέτει σήμερα η περιφέρεια σε υποδομές και εξοπλισμό, το οποίο ο Δήμος Καβάλας συντηρεί με κόπο και ευθύνη, θα φιλοξενήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς κολύμβησης. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι είναι η μεγαλύτερη διεθνής διασυλλογική κολυμβητική διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα μετά το 2004, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων».

   Ο κ. Φιλόσογλου σημειώνει με νόημα ότι η Καβάλα έχει μακρά παράδοση στα ναυταθλητικά αθλήματα αλλά και στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στον στίβο και άλλα αθλήματα «γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε αποκτήσει μια τεχνογνωσία και μια εμπειρία πολύτιμη. Επιπλέον, τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στους νέους ανθρώπους, αθλητές και μη, να ζήσουν μοναδικές συγκινήσεις συμμετέχοντας στους αγώνες ή απλά παρακολουθώντας τους. Οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά μας σωστά πρότυπα και παραδείγματα ώστε και αυτά με τη σειρά τους να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ως ενήλικες».

   Τα «φώτα» πάνω στην Κατίνκα Χόζου και τον Τζέιμς Γκάι

   Τα φώτα της δημοσιότητας στη διοργάνωση θα πέσουν πάνω στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατίνκα Χόζου η οποία θα κολυμπήσει και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης. Συνολικά, θα πέσει στην πισίνα 22 φορές (10 προκριματικούς και 12 τελικούς). Τα αγωνίσματα που θα συμμετέχει είναι: 400 μ. μικτή ατομική, 50 μ. ύπτιο, 100 μ. πεταλούδα, 200 μ. μικτή, 200 μ. ύπτιο, 100 μ. ελεύθερο, 100 μ. ύπτιο, 400 μ. ελεύθερο, 200 μ. πρόσθιο, 50 μ. πεταλούδα, 1.500 ελεύθερο καθώς και 200 μ. πεταλούδα.

   Η Κατίνκα Χόζου μεταβαίνει στην Καβάλα με τον προπονητή της και τρεις ακόμη συμπατριώτες της. Η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της 25άρας πισίνας τον περασμένο Δεκέμβρη, στα 100, 200 και 400 μέτρα ατομικό και στα 200 μέτρα πεταλούδα και το αργυρό στα 100 μέτρα ύπτιο. Το περασμένο καλοκαίρι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ατομικής κολύμβησης, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, ήταν χρυσή στα 200 και 400 μέτρα ατομικής, αργυρή στα 200 μέτρα ύπτιο και χάλκινη στα 200 μέτρα πεταλούδα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 και 400 μέτρα ατομικής κολύμβησης, στα 100 μέτρα ύπτιο και αργυρή στα 200 μ. ύπτιο.

   Ο Τζέιμς Γκάι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό στα 400 μέτρα mixed, 4χ100 μέτρα Μικτή Ομαδική, 4χ200 μ. ελεύθερο και χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 αναδείχθηκε χρυσός στα 4χ200 μ. ελεύθερο, αργυρός στα 4χ100 μέτρα Μικτή Ομαδική και χάλκινος στα 100 μέτρα πεταλούδα. Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 4χ200 μέτρα ελεύθερο και 4χ100 μέτρα στη Μικτή Ομαδική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)