to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 14.04.2013

left.gr

Κοινωνία

Κορυδαλλός: Αναταραχή στην πτέρυγα των κρατουμένων για 17Ν-Επ.Αγ. για τον περιορισμό των ωρών προαυλισμού

Σε μια ακόμη κίνηση επιδείνωσης των συνθηκών κράτησης, με περιορισμό των ωρών προαυλισμού, προχώρησε σήμερα Κυριακή η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, δυο μέρες μετά την αποκάλυψη της πρόθεσής της να βάλει συρμάτινο δίχτυ στο προαύλιο των κελιών




Συγκεκριμένα, το μεσημέρι απαιτήθηκε από τους κρατούμενους που στο προαύλιο όπως δικαιούνται, να επιστρέψουν  στα κελιά τους νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, περιορίζοντας τον προβλεπόμενο χρόνο προαυλισμού.

Η αυταρχική κίνηση της διεύθυνσης προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κρατουμένων που αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά και επιπλέον δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση θα αρνηθούν να πάρουν το φαγητό της φυλακής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα (στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού) βρίσκονται 3 κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν (Δ. Κουφοντίνας, Αλ. Γιωτόπουλος,  Βαγγ. Τζωρτζάτος), 3 για την υπόθεση του Επ. Αγώνα (Κωνσταντίνος Γουρνάς, Βαγγέλης Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης) και ο Αλκέτ Ριζάι που βρίσκεται μάλλον προσωρινά εκεί λόγω μεταγωγής για να παραστεί σε δίκη. Ας σημειώσουμε ότι στον Α. Ριζάι  έχουν επιβληθεί περαιτέρω περιορισμοί, αφού στον διάδρομο του κελιού του βρίσκονται μονίμως 2 φύλακες που επιπλέον τον συνοδεύουν και σε όλη τη διάρκεια του προαυλισμού.

* * *


Διαβάστε επίσης τη είδηση για την τοποθέτηση του συρμάτινου πλέγματα, από την Παρασκευή, μαζί με το ιστορικό της αντίδρασης των κρατουμένων σε παλιότερη απόπειρα:

Θέλουν να βάλουν συρμάτινο δίχτυ στο ημιυπόγειο προαύλιο της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού - αντιδρούν οι κρατούμενοι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)