to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 19.01.2022

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων προανήγγειλε ο Πλεύρης

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τα μέτρα που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης


Παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης.

Σήμερα συνέρχεται για την τακτική της σύσκεψη η διευρυμένη Επιτροπή των Ειδικών. Καλείται να σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας προκειμένου να εισηγηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με την παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων που είναι σε ισχύ μέχρι τις 24/1.

Η άνοδος των θανάτων και των νοσηλιεών προβληματίζει. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους ενώ οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 475.

Παρά τους αριθμούς στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα, κρατώντας έτσι στο "τραπέζι" των αποφάσεων την άρση ορισμένων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μελή της επιτροπής».

Τα δύο σενάρια για τα μέτρα

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την άρση της απαγόρευσης μουσικής στη διασκέδαση και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, σε αυτό το πρώτο σενάριο, η σκέψη είναι να καταργηθεί και το ωράριο στην εστίαση από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει παράταση όλων των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα και έτσι η άρση τους να δρομολογηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το μέτρο πάντως που φαίνεται πως θα μείνει σε ισχύ για αρκετό καιρό ακόμη αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)