to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 26.10.2020

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και Προστασίας από σήμερα, Δευτέρα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο και η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες τα τελευταία 24ωρα.


Την αλλαγή είχε προαναγγείλει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την περασμένη Παρασκευή και αφορά ένα σημαντικό κομμάτι από το σύνολο της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Π.Ε Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Σποράδων, που ανεβαίνουν Επίπεδο 2. Στην περίπτωση των Σποράδων, όμως, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.
Αντίθετα, το επίπεδο συναγερμού θα μειωθεί (από το Επίπεδο 3 στο Επίπεδο 2) στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας, Σάμου.

Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής -παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής- με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες , πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για την Σαλαμίνα, νησί το οποίο που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς στον Πειραιά.

Στο Επίπεδο 1 (από το Επίπεδο 2) πέφτουν οι Π.Ε Γρεβενών, Λακωνίας, Πάρου που γίνονται πράσινες (από πορτοκαλί).

Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί γίνονται από σήμερα οι Π.Ε Ζακύνθου, Κέρας - Κύθνου που πέφτουν από το επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, με 13 περιφερειακές ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 περιφερειακές ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ' επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Από σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26

33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25

14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23

2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4( Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες

 Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)