to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:45 | 07.12.2021

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης


Τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους. Με τη νομοθετική ρύθμιση επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν τα παιδιά τους που είναι μαθητές, μακριά από την φοίτηση στο σχολείο.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι όποιος έχει την επιμέλεια και φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, η οποία είναι μέχρι και το Γυμνάσιο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:

«Υποχρεωτικότητα φοίτησης νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο

Τροποποίηση δεύτερου εδαφίου παρ. 3 άρθρου 2 ν. 1566/1985 δεύτερο εδάφιο παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εποπτείας φοίτησης νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο από όποιον έχει επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι και χρηματική ποινή, και παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο εφόσον μαθητής έχει υπερβεί ηλικίας του. Όποιος έχει επιμέλεια πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει εγγραφή εποπτεία του ως προς φοίτηση τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι (2) και χρηματική ποινή.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)