to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 11.08.2020

Κοινωνία

Κορονοϊός: 126 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, στους 214 οι νεκροί - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση: δεν θα γινει η ΔΕΘ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 το βράδυ - Ο Ν. Χαρδαλιάς μιλώντας σήμερα Τρίτη, για την εξέλιξη της επιδημίας, σημείωσε ότι έγιναν 266 χιλιάδες μοριακά τεστ σε 2 εκατ. ταξιδιώτες


Εκατόν είκοσι έξι νέα κρούσματα του νέου κορονοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/8 ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.749, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 1.473 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.795 (48,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 6 (25%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 58,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 213 θανάτους συνολικά στη χώρα. 70 (32,9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι υπέκυψε και μια 89χρονη γυναίκα, που αποτελεί πλέον το 214ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Η 89χρονη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διακομίσθηκε την Κυριακή από το νοσοκομείο Καστοριάς στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Τα 126 νέα κρούσματα κορονοϊού που δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο κατανέμονται ως εξής:

- 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 26 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν σε μετανάστες που αφίχθησαν στη Μυτιλήνη,

- 38 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού στο εσωτερικό της χώρας,

- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς,

- 2 κρούσματα  στην Π.Ε. Κέρκυρας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης,

- 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Σερρών,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, 2 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή κρουσμάτων στο εργοστάσιο ελαιουργίας.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Δεν γίνεται η ΔΕΘ, κλειστά τα μπαρ μετά τις 12, τεστ πριν την είσοδο στη χώρα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της χώρας, καθιστάται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ πριν την είσοδο στη χώρα με πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, ενώ σε μια σειρά από περιοχές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι κλειστά από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελεία Πελώνη, για τον κορονοϊό:

«Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την εξέλιξη της επιδημίας την Τρίτη 11/8: 266 χιλιάδες μοριακά τεστ σε 2 εκατ. ταξιδιώτες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)