to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 25.04.2020

Κοινωνία

130 θάνατοι και 27 τα νέα κρούσματα - Κατεπείγουσα έρευνα για δύο κλινικές στην Αττική (liveblog)

Όλες οι εξελίξεις για την επιδημία στην Ελλάδα στο liveblog του left.gr


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.490 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. (Αναλυτικά)

48 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 130 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Από τα 2.490 κρούσματα, τα 580 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1160 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 55% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 5 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130. Εξ αυτών οι 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 48 άτομα, 13 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 88% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 61.407 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 2.760.000 κρούσματα εκ των οποίων περισσότερα από 762.000 έχουν γίνει καλά, ενώ έχασαν τη ζωή τους 193.148 άτομα.
Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 1.158.000 κρούσματα, εκ των οποίων το 70% έχει καταγραφεί στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη συνέχεια σε αποτελέσματα ερευνών από τις ΗΠΑ που έδειξαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο ιός χάνει την ισχύ του έπειτα από έκθεση σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, ενώ μίλησε και για τη χρήση κλιματιστικών, τονίζοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί πως λειτουργούν ως μονάδες ανάπτυξης του ιού, αν και σημείωσε ότι θα πρέπει να προτιμάται η παροχή νωπού αέρα.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σε σχέση με τη δομή στα δυτικά προάστια, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Όσον αφορά τη δομή στα νότια προάστια, ανέφερε ότι όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

Κρούσματα σε δύο κλινικές στην Αττική - Κατεπείγουσα έρευνα

Κρούσματα Covid 19 εντοπίστηκαν σε δομές υγείας, στα Δυτικά προάστια και στα Νότια προάστια. Στις υγειονομικές αρχές σήμανε συναγερμός και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ πήγαν στις δομές, προκειμένου να ελέγξουν φιλοξενούμενους και εργαζόμενους.

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό - Σημειώνεται ότι η κλινική «Ταξιάρχες» στο Περιστέρι λειτουργούσε κανονικά και σήμερα, ενώ επιτόπου πήγε σήμερα ο Σωτ. Τσιόδρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας γνώριζαν από την Τετάρτη για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές αλλά δεν έκαναν τίποτα»

Τέλος  καραντίνα για τα χωριά της Καστοριάς

Έπειτα από 24 μέρες καραντίνας έξι χωριά του δήμου Καστοριάς καταφέρνουν να βγουν σήμερα, Παρασκευή, από την καραντίνα.

Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, τόνισε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου και ότι η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις τους δύο επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών.

«Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, μια σταδιακή αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί αυτό θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, καθώς η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη» ανέφερε περαιτέρω.

Ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε ότι ένα τμήμα του οικισμού και ειδικότερα οι περιοχές που ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα θα συνεχίσουν να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ενημέρωσε επίσης ότι ολοκληρώνεται αύριο η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Απριλίου. Διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων. Σχετικά με τον δήμο Ερμιονίδας και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά και σημείωσε ότι η περιοχή παραμένει σε όρους περιορισμένης μετακίνησης.

Παρακολουθήστε όλες τις εγχώριες εξελίξεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο liveblog του Left.gr (για τις εξελίξεις παγκοσμίως δείτε το αντίστοιχο Liveblog εδώ):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)