to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:46 | 03.02.2014

Πολιτική

Τα 66 ευρώ τιμητική σύνταξη για την Εθνική Αντίσταση θεωρήθηκαν από τον ΟΓΑ δεύτερη σύνταξη!

Συνάντηση Μ.Γλέζου με το Διοικητή του ΟΓΑ, Ξ. Βεργίνη, με αφορμή τις διαμαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στους οποίους με απόφαση του Οργανισμού διακόπηκε η χορήγηση σύνταξης


Τον διοικητή του ΟΓΑ,  Ξ. Βεργίνη, επισκέφθηκε ο βουλευτής επικρατείας, Μ.Γλέζος, με αφορμή τις διαμαρτυρίες  αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στους οποίους με απόφαση του Οργανισμού διακόπηκε η χορήγηση σύνταξης.

Αιτία η καταβολή της τιμητικής σύνταξης (ύψους 66 ευρώ) που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση.

Έκοψαν την σύνταξη του ΟΓΑ (ανασφάλιστοι συνταξιούχοι ΟΓΑ), ύψους 360 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι παίρνουνε δεύτερη σύνταξη. Αυτή της Εθνικής Αντίστασης δηλαδή, ύψους 66 ευρώ. Δηλαδή οι υπερήλικες ανασφάλιστοι που έπαιρναν 360 ευρώ σύνταξη και 66 ευρώ από την σύνταξη των αγωνιστών της Ε.Α., έμειναν τώρα να παίρνουν 66 ευρώ!

 

Ο διοικητής του οργανισμού παρέλαβε τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Μ. Γλέζος και δέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει μετά από νόμο που έχει περάσει από τη βουλή και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.

"Είναι παράλογο κατ’ αρχήν να κόβονται συντάξεις, εφ όσον καταβλήθηκαν ένσημα. Είναι επίσης εξωφρενικό να θεωρείται σύνταξη το γλίσχρο επίδομα της Εθνικής Αντίστασης και να κόβεται η κύρια σύνταξη των 360 ευρώ"  τόνισε στον διοικητή ο Μανώλης Γλέζος.

Από τη πλευρά του ο διοικητής του ΟΓΑ επικαλέστηκε τον νόμο, ο οποίος τον υποχρεώνει να κόβει τις συντάξεις. 

Ο Μανώλης Γλέζος σκοπεύει να φέρει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση για να αρθεί η αδικία που συντελείται προς τους αγωνιστές του έπους της Αντίστασης, που η πολιτεία τους τιμάει τώρα στα στερνά με αυτόν τον τρόπο. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)