to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 21.01.2021

Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ περί διαφάνειας ως προς τη συμφωνία της Τριμερούς του Βερολίνου

Στις υπεκφυγές του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με το αίτημα δημοσιοποίησης της συμφωνίας της Τριμερούς του Βερολίνου απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα, μέσω του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, υπενθυμίζεται η κατ' επανάληψη εκφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να υπάρξει διαφάνεια και σοβαρή ενημέρωση επί του ζητήματος.

Όλα αυτά καθώς σε ερώτηση που έγινε σήμερα στον Χρήστο Ταραντίλη σχετικά με τη δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, περί δημοσιοποίησης της συμφωνίας της Τριμερούς του Βερολίνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, είχε ενημερωθεί πλήρως για τη συμφωνία από τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή. «Το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν το γνωρίζει, είναι εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ειρωνευόμενος.

Κατόπιν τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε πριν λίγο δηλώνοντας:

«Εχθές, 20 Ιανουαρίου του 2021, το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, που διεξήχθη το καλοκαίρι στο Βερολίνο, για τη θετική έκβαση που είχε πάρει στην πρώτη φάση της και την αρνητική της κατάληξη.

Υπογραμμίζεται ότι η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε αφού ο κ Κατρούγκαλος είχε ζητήσει, για πολλοστή φορά, να υπάρξει διαφάνεια και σοβαρή ενημέρωση επί του ζητήματος και όχι μισόλογα. Το γεγονός ότι ο κ. Ταραντίλης δεν το γνωρίζει είναι εσωτερικό θέμα της Κυβέρνησης, όπως και πολλά άλλα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)