to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:55 | 05.10.2023

Πολιτική

Κόντρα Πολάκη - Αγαπηδάκη στη Βουλή: «Η επιχείρηση Ελευθερία απέτυχε» - Υπεκφυγές και fake news από την υπουργό

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στην Βουλή, μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Παύλου Πολάκη, με αφορμή την διάταξη για τα μονοκλωνικά αντισώματα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ολόκληρη η παρέμβαση του βουλευτή Χανίων και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.


Σκληρή κόντρα ξέσπασε στην Βουλή, μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Παύλου Πολάκη,  με αφορμή την διάταξη για τα μονοκλωνικά αντισώματα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όταν ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως η διάταξη αυτή αποτελεί ομολογία αποτυχίας του προγράμματος «Ελευθερία» για την πανδημία της Covid-19, τότε η αναπληρώτρια υπουργός, σαν να μην είχε ακούσει ξανά για μέτρηση θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, διέψευσε της αυθεντικότητα των στοιχείων και επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ειρωνείες και fake news.

«Η επιχείρηση “Ελευθερία” απέτυχε»

Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης, με αφορμή την διάταξη είπε πως η ρύθμιση αυτή στο παρών νομοσχέδιο είναι η απόδειξη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» απέτυχε. «Απέτυχε διότι λέτε αισχρά ψέματα. Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι σήμερα 37.089. Ο πιο αξιόπιστος δείκτης θανάτων είναι ο δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αυτός είναι ο πιο σκληρός δείκτης που δείχνει τι έχει πετύχει η χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ποιος είναι για τη χώρα μας σήμερα; 3.595. Πόσο έχει η Πορτογαλία που την ξεπεράσαμε; 2.813. Η Γαλλία 2.556. Η Αυστρία 2.486. Η Γερμανία 2.100, η Ολλανδία 1.336, η Νορβηγία 1.028″. Εδώ λοιπόν που είπατε ότι μας σώσατε αποδεικνύεται ότι είμαστε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης σε θανάτους. Κι οι λόγοι είναι δύο: Δεν φέρατε όταν έπρεπε έστω και καθυστερημένα τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων και γιατί δεν είχατε πραγματικές ΜΕΘ που να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα περιστατικά» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπεκφυγές - Δεν έχει ξανακούσει για μέτρηση ανά εκατομμύριο η Αγαπηδάκη

Απαντώντας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επιτέθηκε με ειρωνείες στον Παύλο Πολάκη, αμφισβητώντας τα στοιχεία. «Μετά το πολάκιο ήθος, έχουμε και την πολάκια επιστήμη και την πολάκια πολιτική. Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Κασσελάκης που είναι αμερικανοσπουδαγμένος αποδέχεται τις επιστημονικές απόψεις και την μεθοδολογία  του κ. Πολάκη που έρχεται και επιλέγει στοιχεία που κανένας άλλος δεν έχει ανακαλύψει στον κόσμο, νομίζοντας ότι είναι και τα σωστά για να μετράμε κάτι το συγκεκριμένο» απάντησε η Ειρ. Αγαπηδάκη.

«Η χώρα με βάση τον ΠΟΥ έχει αξιολογηθεί για τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία και τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι στοιχεία ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους, εκτός εάν ο κ. Πολάκης αμφισβητεί και τον ΠΟΥ», πρόσθεσε.

Συνέχεια με fake news και θεωρίες συνωμοσίας

Σαν να μην είχε ακούσει ποτέ για μέτρηση θανάτων από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκων, η  Ειρ. Αγαπηδάκη, ανέφερε πως «εάν ο κ. Πολάκης έχει εφεύρει κάποια δικιά του μέθοδο μέτρησης, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση» ενώ απευθυνόμενη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όταν ήμουν γενική γραμματέας του Υπουργείου Υγείας σας θυμάμαι έξω από το παράθυρό μου να φωνάζετε μαζί με τους αντιεμβολιαστές» και πρόσθεσε «ακόμα και αν ακούγεται κάπως θρασύ, κάποτε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ. Πολάκη».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη:

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πολάκη, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας:

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων:

Όταν σας φωνάζαμε για τα μονοκλωνικά, από τον Νοέμβριο του 2020, βγάζατε τον κ. Σκέρτσο και διάφορους άλλους τυχάρπαστους να μας κατηγορούν ως αντιεμβολιαστές ή ως μη σχετικούς με την επιστήμη.

Σήμερα, αυτή η τροπολογία αποτελεί την παραδοχή από τη μεριά σας, ότι η επιχείρηση “ελευθερία” απέτυχε καθώς σήμερα που μιλάμε, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας έφτασαν τους 37.089.

Για τη διαχείριση της πανδημίας:

Ο πιο αξιόπιστος δείκτης σχετικά με τα αποτελέσματα της πανδημίας είναι ο αριθμός θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Η χώρα μας έχει 3.595 θανάτους ανά εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή η Πορτογαλία έχει 2.713, η Γαλλία 2.556, η Αυστρία 2.486, η Γερμανία 2.100, η Ολλανδία 1336 και η Νορβηγία 1.028.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι είμαστε η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δυο είναι οι λόγοι για αυτό:

1. Δεν φέρατε όταν έπρεπε ή έστω και καθυστερημένα τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων που έφεραν όλες οι άλλες χώρες.

2. Δεν είχατε πραγματικές ΜΕΘ, ικανές να ανταποκριθούν στα περιστατικά.

Σήμερα, μας είπατε και ένα άλλο ψέμα κ. Αγαπιδάκη. Μας είπατε ότι το 70% των θανάτων αφορούσε σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Σε έγγραφο του ΕΟΔΥ προς το ΣΤΕ το οποίο και ζήτησε τα στοιχεία (ημερομηνία 13/10/2022), αναφέρεται ότι από τον Αύγουστο του 2021 ως τον Οκτώβριο του 2022, είχαμε 19.930 θανάτους από κορονοϊό, εκ των οποίων οι 8.526, δηλαδή το 43%, υπήρξαν εμβολιασμένοι πολίτες με τρεις δόσεις και πάνω.

Τέλος, όταν ανέλαβε ο “βαρκάρης του Αχέροντα” κ. Πλεύρης (1/09/2021), είχαμε 13.750 θανάτους. Τον Ιούλιο του 2022 είχαμε ξεπεράσει τις 32.000. Όταν οι άλλες χώρες μηδένιζαν τους θανάτους, εμείς πληρώναμε το μεγαλύτερο τίμημα και τώρα τρέχετε να φέρετε τα μονοκλωνικά γιατί ξέρετε ότι έχουν αποτέλεσμα στους βαρέως πάσχοντες.

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την κ. Αγαπιδάκη και τις καταγγελίες του Δ. Γιαννακόπουλου:

Εγώ κ. Αγαπιδάκη, όταν ανέδειξα το γεγονός του τραπεζώματος Διοικητών Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και ο φαρμακοβιομήχανος κ. Γιαννακόπουλος μου επιτέθηκε μέσω βίντεο, βγήκα και του απάντησα δημόσια σε όλα τα θέματα ένα προς ένα.

Εσείς, όταν βγαίνει και σας καταγγέλλει ότι είστε φυτευτή του Μαξίμου, ότι κάνετε δουλειές με συγγενείς του Μαξίμου, ότι σας πλήρωσε η Novartis ή άλλες εταιρείες για τις διατριβές σας, ότι έχετε κάνει μαγαζάκι τον ΙΦΕΤ, δυο επιλογές έχετε: παραιτείστε ή κάνετε μήνυση ή τουλάχιστον απαντάτε δημόσια. Και εσείς απλά αλλάζετε την απόφασή σας. Για ποιο λόγο;

Καταλήγοντας ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας τον ακριβή αριθμό των νέων προσλήψεων στο ΕΣΥ προκειμένου να αποκαλυφθεί τι πρόσθεσε σε προσωπικό στο ΕΣΥ η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που: το νοσοκομείο της Σητείας κλείνει, το νοσοκομείο Ρεθύμνου κλείνει, ενώ κάθε μέρα και ένα νοσοκομείο δηλώνει αδυναμία να προχωρήσει σε χειρουργεία και το Υπουργείο Υγείας μας μιλά για 107.000 προσλήψεις. Που είναι όλο αυτό το προσωπικό;

Κλείνοντας ο Π. Πολάκης τόνισε χαρακτηριστικά: Από εδώ και πέρα θα έχουμε τέτοιου τύπου αντιπολίτευση, να είστε σίγουροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)