to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 12.05.2017

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Κόντρα ΝΔ - Βαρουφάκη με αφορμή δηλώσεις του για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

«Η Νέα Δημοκρατία που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός», λέει το DiEM25 απαντώντας στην Πειραιώς


Κόντρα μεταξύ ΝΔ και Γιάνη Βαρουφάκη ξέσπασε μετά από δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών στον Σκάι σχετικά με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη του, χαρακτήρισε «ανοησία» το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που είχε παρουσιαστεί πριν τις εκλογές, και υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας, προσκαλώντας τον να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με δεδομένη τη διαφωνία του, του είπε πως αυτό αποτελεί πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του υπουργού Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε διαφωνήσει με άρθρο του με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και υποστήριξε πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με το επιχείρημα ότι «θα παραμείνει ανεξάρτητος και δεν θα δεσμεύεται από το πρόγραμμα».

ΝΔ: Ομολογία ευθυνών του Βαρουφάκη και του Τσίπρα

«Τα όσα είπε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα αποτελούν ομολογία για τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Τσίπρα, του ίδιου του κ. Βαρουφάκη και της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης. Συνειδητά ψέματα, σενάρια ρήξης και Grexit και συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον βαρύτατο λογαριασμό τους. Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό πλησιάζει».

Επίθεση στη ΝΔ από τον Γιάνη Βαρουφάκη

To DiEM25, το κόμμα που έχει δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ. «Η Νέα Δημοκρατία που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπενθυμίζει ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών υποστήριζε τη μείωση της φορολογίας και την αναδιάρθρωση του χρέους ως προαπαιτούμενα για την απόδραση της χώρας από τη χρεοδουλοπαροικία. Όπως υπογραμμίζει, αυτά τα υποστήριζε από το 2010. «Η συνέπεια εξοργίζει τους ασυνεπείς», σχολιάζει δηκτικά. Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «η Ελλάδα που ασφυκτιά δεν αντέχει μία Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να αντιγράφει στην ασυνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 κι έναν ΣΥΡΙΖΑ που αντιγράφει τη μνημονιακή συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας του 2014».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)