to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 21.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κόντρα Ν. Τόσκα - Στ. Παναγούλη στη Βουλή για τα μαύρα χρόνια της Xούντας

Για ντελίριο συκοφαντίας και ασύστατων κατηγοριών έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στη Βουλή, με αφορμή την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Στάθης Παναγούλης, παρουσιάζοντας τον ίδιο και τον πατέρα του ως συνεργάτες της Χούντας. «Όποιος έχει αμφιβολίες για την αντιστασιακή μου δράση ας ρωτήσει τον Μανώλη Γλέζο», ήταν η απάντηση του κ.Τόσκα στον ανεξάρτητο βουλευτή, τον οποίο και εγκάλεσε ότι προσπαθεί να μονοπωλήσει τους αγώνες για τη Δημοκρατία.


Οξύτατο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

 
Αφορμή για την  πολιτική ανάφλεξη στάθηκε η καταγγελία εκ μέρους του βουλευτή πως οι υπηρεσίες του υπουργείου του αποκρύπτουν φακέλους που αφορούν την αντιστασιακή δράση της οικογένειάς του.
 
Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς τον κ.Τόσκα, ο Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε με δριμύτητα στον αν.υπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη και πλαστογράφο της ιστορίας της Αντίστασης».
 
Για «ντελίριο συκοφαντίας και ασύστατων κατηγοριών» από τον ανεξάρτητο βουλευτή, έκανε λόγο ο Νίκος Τόσκας, κατηγορώντας τον κ.Παναγούλη για «ψευτοεπιθέσεις και ψευτοπαληκαρισμούς».
 
«Προσπαθείτε να μονοπωλήσει τους αγώνες για τη Δημοκρατίας», είπε, προσθέτοντας πως ο βουλευτής επιμένει να λασπολογεί συστηματικά. Μάλιστα, παρέπεμψε όσους έχουν αμφιβολία για την αντιστασιακή του δράση στον Μανώλη Γλέζο, ο οποίο, όπως είπε ο κ.Τόσκας, «μπορεί να δώσει τις απαραίτητες συστάσεις για το αντιχουντικό μου παρελθόν».
 
Πάντως, αναφορικά με την ουσία της ερώτησης, την καταγγελία δηλαδή του Στάθη Παναγούλη για προσπάθεια απόκρυψης εγγράφων και φακέλων μελών της οικογένειάς του, ο κ. Τόσκας εξήγησε πως είχε συμφωνηθεί διακομματικά επί Κεφαλογιάννη το 1989 να καούν 17 εκατομμύρια φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων, κάτι που πράγματι έγινε στην Χαλυβουργική. Μόνο 2.110 φάκελοι κρατήθηκαν, όπως τόνισε.
 
«Αν και υπήρξε προηγούμενη απόφαση οι 2.110 φάκελοι να διατηρηθούν κλειστοί μέχρι το 2029, καταργήσαμε αυτή την απαγόρευση και τους ανοίξαμε με δική μου απόφαση τον Μάιο του 2016. Δεν φτάνει λοιπόν που τους δίνω πιο γρήγορα τα ακούω κι από πάνω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως το αρχειακό υλικό που αφορά την οικογένεια Παναγούλη, και έχει διασωθεί, έχει ήδη παραδοθεί. 
 
* Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κανάκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)