to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 20.10.2014

Πολιτική

Κόντρα Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ που επικαλείται άγνοια για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

«Διάλογο» με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κριτικές της Χαρ. Τρικούπη ότι το σενάριο για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο «δεν είναι αποδεκτό» από το ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με το ρεποστάζ του «Βήματος της Κυριακής», το σενάριο που ετέθη υπ' όψιν της τρόικας, έχει λάβει την έγκρισή της και πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει βασικό μισθό 680 ευρώ, ενώ προβλέπονται αυξήσεις και μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης. «Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί» διαμήνυσε η Χαριλάου Τρικούπη. «Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Κ. Μητσοτάκης: Όχι «κραυγές, διαρροές ή δημοσιεύματα»

Διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κριτικές. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού»

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι συμπιεσμένο, γεγονός που όπως τόνισε αποθαρρύνει τους νεαρούς δημοσίους υπαλλήλους.

Τα βέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.  Η τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολίασε πως δεν πείθουν κανέναν «οι θεατρινισμοί και η επίκληση άγνοιας του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που μέσω της αρμόδιας υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου συμμετέχει σε όλους τους καταστροφικούς σχεδιασμούς για την Δημόσια Διοίκηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)