to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 22.02.2018

Διεθνή

Κόντρα για τα μετεκλογικά σενάρια στην Ιταλία με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ

«Το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να είναι μια κυβέρνηση μη λειτουργική στην Ιταλία», δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - «Όλες οι κυβερνήσεις είναι λειτουργικές, θα καθησυχάσω τον Γιούνκερ», απαντά ο Τζεντιλόνι


Στα μετεκλογικά σενάρια στην Ιταλία, μετά την 4η Μαρτίου, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

«Ανησυχώ περισσότερο για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, παρά για το εσωτερικό δημοψήφισμα του SPD στην Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Πρέπει να ετοιμασθούμε για το χειρότερο ενδεχόμενο. Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να είναι μια μη λειτουργική κυβέρνηση στην Ιταλία», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, παράλληλα, τόνισε: «μαζί με την αβεβαιότητα στην Ισπανία, υπάρχει η δυνατότητα μιας έντονης αντίδρασης των αγορών κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου, ετοιμαζόμαστε για το σκηνικό αυτό». «Δεν τρέφω αυταπάτες για την Ευρώπη», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο «καλό είναι να μην υπερβάλει, κανείς, σε αισιοδοξία». «Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη», κατέληξε. 

«Θα καθησυχάσω τον Γιούνκερ. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλες οι κυβερνήσεις είναι λειτουργικές, οι κυβερνήσεις κυβερνούν», απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Δεν συμφωνώ με όσους βλέπουν τις εκλογές αυτές ως άλμα στο κενό. Δεν φοβάμαι ότι θα προκύψει βάραθρο», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. 

Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, σχολίασε: «κάθε φορά που ο Γιούνκερ μιλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έχει πει». 

«Η πολιτική των αυστηρών προειδοποιήσεων και των επιβολών των Βρυξελλών έχει τελειώσει. Τα Πέντε Αστέρια θα εγγυηθεί στην Ιταλία μια σταθερή υπεύθυνη και πιο ισχυρή κυβέρνηση στην Ευρώπη» σχολίασε, τέλος, ο ευρωβουλευτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Φάμπιο Μάσιμο Καστάλντο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)